Confessions of a sociopathic social climber

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als Katya op een avond naar een entertainmentprogramma zit te kijken ziet ze dat er een grandioos feest georganiseerd zal worden door de gezusters Greenstein (die opvallend veel gelijkenis vertonen met de gezusters Hilton). Als echte partygirl mag zij uiteraard niet ontbreken op dit feest maar doordat ze op de bruiloft van Dove Greenstein is betrapt in een nogal compromitterende pose met de bruidegom komt haar naam zeker niet voor op de gastenlijst. Deze partycrisis vereist een strategische aanpak en wordt dan ook uitvoerig besproken met haar twee beste vrienden; de voormalig pedicure Frangiapani die er een sport van heeft gemaakt met zoveel mogelijk rijke mannen te trouwen en homovriendje Ferguson die als mannelijke escort voortdurend verliefd wordt op zijn klanten die hem vervolgens niet zien staan. Op allerlei manieren probeert Katya een uitnodiging te scoren voor het feest, waarbij ze zelfs een poging tot chantage niet uit de weg gaat.

Terwijl Katya haar crisis probeert op te lossen wordt haar aandacht afgeleidt door diverse andere zaken zoals een nieuwe collega die op het eerste gezicht geen moeite heeft met het feit dat Katya hem als slaaf behandelt. Echter ontpopt deze schuchtere jongen zich als een sluwe rivaal die aast op haar baan. En dan is er ook nog het Afrikaanse jongetje dat ze zogenaamd financieel ondersteunt om problemen met de belastingdienst te voorkomen maar in wie ze niet echt geïnteresseerd lijkt. Als laatste is er dan ook nog de onweerstaanbare mysterieuze man die in hetzelfde gebouw blijkt te werken en het hart van Katya sneller doet slaan.

Als alles verkeerd dreigt te gaan is het tijd voor drastische maatregelen waardoor Katya zich toch eens af gaat vragen wat nou echt belangrijk is in het leven.

Hoofdrolspelers in deze film zijn Jennifer Love Hewitt (die we kennen uit onder andere de films Heartbreakers en The Tuxedo) en Colin Ferguson (uit de populaire televisieserie Coupling). Ook Jopseph Lawrence speelt een bijrol in deze film en hem kennen we misschien nog als Joey uit de televisieserie Blossom.

Deze (romantische) komedie leek me zeer geschikt voor een luie zondagmiddag met vriendinnen. Met lekkere hapjes en een drankje hebben we ons heerlijk op de bank geïnstalleerd. Oh wat waren we blij toen deze film eindelijk afgelopen was. Jennifer Love Hewitt is in mijn ogen een mooie en sprankelende actrice maar ik snap niet dat ze zich aan deze film verbonden heeft. Haar uitdagende outfits trekken helaas meer aandacht dan haar acteerprestaties. Er zit totaal geen vaart in de film en ondanks verwoede pogingen van de makers kun je als kijker aan het einde van de film nog steeds geen sympathie opbrengen voor de ontzettend oppervlakkige Katya. Normaliter ben ik echt wel fan van dit genre films maar dit was een regelrechte tegenvaller en hoort wat mij betreft dan ook alleen thuis in de videotheek en niet in je kast.

Afbeelding verwijderd door redactie

Confessions of a sociopathic social climber is verkrijgbaar op dvd vanaf 24 januari 2006
Speelduur: 96 minuten

www.indies.nl