Vrouwen kunnen beter parkeren dan mannen

Vrije tijd door Vera
"Nee schat, ik doe het wel!" Dit is wat wij voortaan mogen roepen als het bij je vriend voor de zoveelste keer niet lukt om netjes in te parkeren. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen dit veel beter kunnen?

Toch blijven wij, in tegenstelling tot mannen, ingetogen. Slechts 18% van de vrouwen vindt dat zij goed kan parkeren, zo meldt Daily Mail. Dit terwijl 60% van de mannen dit van zichzelf zegt.
 

Voor het onderzoek, dat werd gehouden door de grootste Britse eigenaar van parkeergarages NCP, werden 2500 chauffeurs getest op verschillende aspecten van parkeren. Uit een maximum van 20 punten scoorden vrouwen gemiddeld 13.4 en mannen 12.3 punten.

Snelheid
Vrouwen doen er 21 seconden over om te parkeren, mannen 16 seconden. Vrouwen zijn beter in het vinden van een parkeerplaats en weten de auto er ook beter in te manoeuvreren. Mannen rijden veel te snel door een parkeergarage, waardoor ze vaak een lege plek over het hoofd zien.

Slordiger
Mannen parkeren ook veel slordiger: minder dan 30% van de mannen kiest ervoor om de auto te verzetten tot hij goed staat. Van de vrouwen neemt 56% hiervoor de moeite. Ook kiest meer dan de helft van de vrouwen ervoor om de auto precies binnen de lijnen van het parkeervak te zetten. Nog geen kwart van de mannen doet dit, zij laten hem gewoon staan!

Zo slecht zijn wij gelukkig dus helemaal niet! Voortaan laten wij het aan de mannen zien hoe wij het doen in plaats van andersom.

Alhoewel... De vrouwen in de video hieronder hebben duidelijk nog veel te oefenen!Vind  jij van jezelf dat je goed kan parkeren?