Thirty-love: Snelwegdaten

Single & daten door Ilse
Ik rijd 100 op weg naar Amsterdam. Ik wil net de radio wat harder zetten als de auto voor me ineens vaart mindert. Ik haal hem in, drum gedachtenloos op het stuur en zie dan de ingehaalde auto weer voor me rijden. Hij heeft blijkbaar last van tempowisselingen.
 
De vijfbaans A2 biedt genoeg ruimte om hem voorbij te gaan. Als ik Q-music heb opgezet en hard meezing, zie ik ineens weer diezelfde auto voor me rijden. Ik frons mijn wenkbrauwen en voordat ik weer kan inhalen, gaat zijn remlicht aan en meteen weer uit. Is er iets met zijn auto? Ik verminder vaart en hou afstand. Weer gaat zijn remlicht kort aan en uit. Er kan niks ernstigs zijn, want hij kan zo de vluchtstrook op rijden en dat doet hij niet. Ik wacht af, maar er gebeurt niets. Dan haal ik hem rustig in en kijk opzij. De bestuurder is een man in pak. Zijn zonnebril spiegelt, een hand ligt op zijn stuur en de ander wijst naar de voorkant van mijn Mini. Ik kijk vragend, hij wijst nog een keer. Op mijn dashboard branden geen alarmlichtjes. Alles lijkt normaal. Mijn koplampen staan aan, maar dat heb ik altijd en daar zal iemand toch niet voor seinen? De chauffeur naast me glimlacht geruststellend en wijst dan op een bord langs de kant van de weg: er komt een tankstation aan. Ik voeg achter hem uit en op de parkeerplaats stoppen we. Eenmaal uitgestapt loop ik naar de voorkant van mijn Mini. Het ziet er allemaal normaal uit. Vragend kijk ik naar de man in pak die zijn zonnebril afzet.
 

 
?Hallo schoonheid?, zegt hij.
?Eh?, stamel ik.
?Ik ben Robbert?, zegt hij.
?Frederique?, zeg ik en neem zijn uitgestoken hand aan. 
?Bedankt voor de seintjes?, zeg ik, ?wat is de aanleiding??
?Die glimlach?, zegt hij, ?en dat ritmegevoel tijdens het drummen op het stuur.?
?Pardon?? vraag ik. ?Ik bedoel eigenlijk wat er met mijn auto aan de hand is.? 
?Is er iets met je auto?? vraagt Robbert.
?Volgens jou wel, toch??
?Ja, dat jij erin zit?, zegt hij, ?en dus niet bij mij in de auto.? 
?Ik snap iets niet?,  zeg ik verbijsterd.
?Wij zijn toch met elkaar aan het flirten?? vraagt hij al even verbijsterd. ?Ik haal jou in, jij mij, ik jou en jij mij weer. Dan is er dus wederzijdse interesse en zoeken we een plek om te stoppen.? 
Ik begin te lachen. Deze man in zijn foute pak, met een fout ringbaardje en geverfde haar is gestopt om spannende dingen met mij te doen.
?Oh, sorry?, zegt hij, ?jij kent de code blijkbaar helemaal niet.? 
?Nee, nooit van gehoord, maar jij bent er al vrij ervaren mee, zo te horen?, zeg ik.
?Het heeft al twee keer goed uitgepakt?, lacht Robbert, even afgeleid door de auto die voor ons parkeert en waar twee aantrekkelijke dames uit stappen.
?Weer wat geleerd?, zeg ik terwijl ik me afvraag wie er van ringbaardjes houdt.
?Koffie dan maar?? vraagt hij.
?Nee, sorry, ik ben al te laat voor een afspraak?, zeg ik.
?Nummers uitwisselen?? houdt hij aan.
?Sorry, ik heb echt haast?, zeg ik.
Ik zwaai en stap in. Hij loopt terug naar zijn eigen auto, maar bedenkt zich dan en komt weer mijn kant op. Ik start de Mini alsof ik niks gezien heb. Zenuwachtig geef ik te veel gas en even ben ik bang dat ik de motor verzuip. Maar dan slaat mijn trouwe diender aan en schiet ik weg. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik nog net hoe Robbert op de auto voor hem afstapt. Snel-weg-dates genoeg blijkbaar. De rest van de weg durf ik bijna niet meer om me heen te kijken. Toch eens kijken of er ook nee-nee bumperstickers bestaan. 

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.