Thirty-love: Passie per post

Single & daten door Ilse
Er ligt een kaart tussen mijn post die niet voor mij bestemd is. Per ongeluk tussen mijn bankafschrift en bekeuring beland. ?Dankjewel voor de heerlijke nacht. X, Margriet?, staat er. 
 
De kaart zonder postzegel is voor ene Peter van Zande. Nooit van gehoord. Ik ken ook geen Margriet. Ik controleer het adres, maar er staat echt mijn eigen adres op. De voorkant van de kaart is een bekend beeld in wit marmer uitgehouwen. In kleine letters op de achterkant staat: ?De David van Michelangelo?. Als Margriet na haar nacht met Peter aan ?de David? moet denken, dan moet die Peter een goddelijk lijf hebben. De kaart straalt schoonheid, bewondering en genot uit. Margriet heeft een topnacht gehad en nu wil ze meer. Helaas heeft ze haar oproep verkeerd geadresseerd en vergeefs zal ze op zijn antwoord wachten. Misschien zal ze concluderen dat Peter de zoveelste eikel is en haar geloof in de liefde verliezen. Ik zucht. Ik moet in actie komen voor mijn medesingle. Maar waar ga ik beginnen?
 
Op Facebook vind ik niet één Peter van Zande. Wel een aantal Peter van de(r) Zande(n), maar niet een daarvan in Utrecht. Ik kom wel een lekker ding uit Zierikzee tegen, maar blijkbaar zit de Peter van Margriet niet op Facebook. Arme Margriet. Dan denk ik ineens aan mevrouw Stekelenburg, de bejaarde dame bij mij in de straat. Zij kent iedereen. 
 
 
Ik bel aan.
?Dag Frederique?, zegt ze hartelijk en trakteert me op haar oude wijze glimlach.
?Dag mevrouw Stekelenburg?, zeg ik, ?ik heb uw hulp nodig. Ik kreeg een brief voor Peter van Zande op mijn adres. De afzender heeft zich vergist, lijkt het. Weet u om wie het gaat? Kent u deze Peter??
?Die ken ik wel, ja?, zegt ze. ?Meneer Van Zande woont hier schuin tegenover. Op nummer 59.? 
Verheugd kijk ik haar aan. ?Weet u het zeker?? vraag ik. ?Peter van Zande zonder ?de???
Ze knikt. 
 
Het huis heeft een houten bordje ?59? met daarin inderdaad een naam gekerfd: ?P.H. van Zande?. Ik heb hier nog nooit iemand gezien. Er hangt vitrage voor de ramen en de klimop is keurig bijgewerkt. Ik duw de kaart door de brievenbus en loop nieuwsgierig naar het raam. Er staan eikenhouten meubelen en in een hoek een rollator. Dat kan niet kloppen. Oh nee, wat zal deze P.H. van Zande wel niet denken? Ik overweeg aan te bellen en de kaart terug te vragen, maar hoe leg ik dat uit? Arme Margriet; haar kaart is alweer verkeerd bezorgd. Dan hoor ik achter mij een voordeur open gaan. Ik loop zogenaamd nonchalant naar de overkant van de straat en zie een deftige heer in de deuropening staan van nummer 59. Met de kaart in zijn handen kijkt hij links en rechts alsof de afzender nog in de straat is. Dan kijkt hij naar de kaart en breekt er een gelukzalige glimlach door. Met een twinkeling in zijn ogen drukt hij een kus op de kaart. Ik bloos. Niks arme Margriet; ouwe snoeperd Margriet, zul je bedoelen. Lachend ga ik richting supermarkt. Even wat vooroordelen wegsnoepen.

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.