The Lion King stopt! (+ WIN!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Inmiddels hebben bijna 1,4 miljoen Nederlanders de kleurrijke wildernis tot leven zien komen in The Lion King. Wanneer op de laatste zondag van augustus de Afrikaanse zon definitief onder gaat in Scheveningen, is er een grote kans dat The Lion King het bezoekersrecord van The Phantom Of The Opera (1,8 miljoen bezoekers) heeft verbroken. Direct na het afscheid verhuizen het decor en de kostuums van Scheveningen naar Parijs, waar de Franse versie Le Roi Lion vanaf komend najaar te zien is in het Théâtre Mogador van Stage Entertainment. The Lion King is tot en met 27 augustus met acht voorstellingen per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen.

Op dit moment staat de Phantom Of The Opera op nummer één met haar 1,8 miljoen bezoekers in het Fortis Circustheater Scheveningen. Andere musicals in Nederland die één miljoen of meer bezoekers hebben ontvangen zijn Miss Saigon (1,6 miljoen), Mamma Mia! (1,2 miljoen), Aida (1,1 miljoen) en Elisabeth (1 miljoen). Sinds de première hebben bijna 1,4 miljoen Nederlanders The Lion King gezien. Er is hierdoor een grote kans dat bij de laatste voorstelling op 27 augustus 2006 een nieuw Nederlands musicalrecord gevestigd wordt.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Lion King is over de gehele wereld in zeven verschillende landen en negen verschillende theaters te zien. Wereldwijd brachten ruim 30 miljoen mensen een bezoek aan dit visuele en muzikale theaterspektakel. The Lion King beleefde haar wereldpremière op Broadway op 13 november 1997. The Lion King werd in 2005 door het publiek uitgeroepen tot Musical van het Jaar.

Julie Taymor creëerde in The Lion King de levendige Afrikaanse dierenwereld op het toneel door het danstheater te combineren met de oeroude kunst van het masker-en poppenspel. Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgden samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten.

The Lion King is een co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions. The Lion King is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zat. 20.00 uur / zo. 19.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm) / www.thelionking.nl.

Wil jij nog naar de Lion King dan is hier je kans! Op Vrouw.nl geven wij namelijk 3 x 2 kaarten weg voor de voorstelling van woensdag 8 februari 2006 om 20:00 uur. Eén van je laatste kansen om The Lion King nog te zien dus! Om kans te maken op deze kaarten, geef het goede antwoord op de volgende vraag:

Op welke datum ging The Lion King in Nederland in première?

Mail je antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl o.v.v. The Lion King en vermeld hierin je naam, adres en gebruikersnaam. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 1 februari a.s.