Martin Chuzzlewit & Our Mutual Friend

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Martin Chuzzlewit

De DVD Martin Chuzzlewit vertelt het verhaal van twee Martin Chuzzlewit's, een oude, rijke en zieke versie en zijn kleinzoon, een jonge egoïstische man die verliefd is geworden op de gezelschapsdame, Mary Graham, van de oudere man.
De oude Chuzzlewit heeft een hekel aan zijn luie, gierige familieleden die allemaal hopen zijn geld te erven zodra hij overlijdt. De jonge Chuzzlewit heeft geen kans het geld te erven omdat zijn opa hem onterft heeft omdat hij het niet eens was met de relatie tussen hem en de mooie Mary Graham. In de DVD wordt je geïntroduceerd tot alle manipulerende, gierige en af en toe zelfs goedhartige familieleden. Met als hoofdrol de enge Seth Pecksniff, wiens karaktereigenschappen hem tot een van Dicken's meest bekende slechteriken maakt.

Our Mutual Friend

Vaak is "Our Mutual Friend" omschreven als het meest donkere en complexe boek van Charles Dickens. Deze verfilming vertelt het verhaal van Gaffer Hexam die langs de Thames in Engeland het lijk vind van een John Harmon. John Harmon was onderweg naar Engeland om daar claim te leggen op een erfenis wanneer hij wordt vermoord en in de rivier wordt gegooid.
John had alleen de recht op de erfenis als hij zou trouwen met Bella Wilfer. Door de dood van John Harmon is er een nieuwe erfgenaam. Het verdere verhaal spits zich toe op het leven van Bella Wilfer, en de dochter van Gaffer Hexam, Lizzie Hexam. Dit verhaal heeft eigenlijk drie verhalen in één, een mysterieuze moord, een romance en een portret van het leven in de Victoriaanse tijd.

De DVD-box bevat 3 DVD's en is uitermate geschikt voor Dickens liefhebbers of mensen die van Britse kostuumfilms houden. De verhalen zijn erg lang en bevatten weinig humor en spanning. En de adembenemende oude kostuums zijn interessanter en variëren vaker dan het verhaal. Voor mensen die niet van oude Britse films houden een afrader, want dan ben je de minuten aan het aftellen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Uitgebracht door: Just Entertainment
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Geschikt voor: AL
Genre: Drama
Duur: ongeveer 555 minuten.