Joep Onderdelinden - Joep

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Joep komt het toneel in de Leidsche Schouwburg, waar de DVD is opgenomen, al dansend op en begint zichzelf te omschrijven. Voor de mensen die hem niet kennen, hier zijn omschrijving: "Ik ben Joep. Gewoon zoals je het schrijft. Een 39-jarige sympathieke jongeman. Blauwe ogen, kort donkerblond haar, hip, licht gespierd, onbehaard, op wat borstvlas na, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. 1.80 meter, 83 kilo, licht buikjes-probleem, 22 cm, dikte 6. Ben ik wel tevreden mee. Maat 43 en uitermate zwakke enkels. Verder nog opvallende kenmerken: grote tenen, groot geslacht, grote persoonlijkheid en ik ben acteur. Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan, maar nog nooit een solo. En ik heb nog nooit Hamlet gespeeld."

Daar gaat deze show dan ook over. Onderdelinden gaat op zoek naar het antwoord op de vraag waarom hij nooit Hamlet gespeeld heeft. Dit doet hij door middel van verschillende stukjes, zoals 'Hamlet de auditie', 'Willem Alexander als Hamlet' en 'Hamlet de Idols'. Toch had het van mij wel iets minder gemogen. Tenslotte gaat het iedere keer weer over hetzelfde. Al snap ik Onderdelinden ook wel. Hij wilde altijd al Hamlet spelen én in deze show krijgt hij de kans.

Gelukkig heeft Onderdelinden het ook over andere onderwerpen, zoals zijn tripje samen met vriendlief naar New York. Zo zingt hij over Ground Zero en beschrijft zijn ontmoeting met Brad Pitt. Verder vertelt hij op komische wijze over zijn band met de sportschool en trekt hierbij zijn blouse over zijn hoofd om zijn buikje te showen. Een ander fragment uit deze show dat me nog lang zal bij blijven, is de trildans. Onderdelinden danst over het podium. In eerste instantie heb je geen idee waar hij mee bezig is totdat hij zijn mobieltje opneemt.

Naast de opnames van 'Joep' bevat de DVD ook nog een registratie van zijn 'Hard Gelach' optreden in de Melkweg vorig jaar. Dit fragment moet je gezien hebben. Ook tijdens deze show is Onderdelinden weer super energiek. En natuurlijk niet te vergeten: zijn charmante oortjes. Wat zijn ze onweerstaanbaar! Ze schitteren niet voor niets op de voorkant van zijn dvd. Als je dat pretgezicht ziet, moet je al lachen, voordat je de DVD hebt afgespeeld.

Wil je Joep Onderdelinden weer zien, ga dan naar zijn nieuwe voorstelling 'Strak'. Met deze show staat hij op dit moment in het theater. In het DVD-hoesje kun je lezen dat Joep in 2007 weer een show opvoert, namelijk 'Worst'. Dat duurt nog wel eventjes, maar tot die tijd kun je op ieder moment genieten van deze DVD.

Joep Onderdelinden - Joep

Opgenomen in de Leidse Schouwburg, 15 november 2004

Uitgebracht door: CNR Entertainment, 2006
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Geschikt voor: Alle leeftijden
Geschatte tijd: 1 uur en 54 minuten
Adviesprijs: ? 22,99