Onverwacht weerzien

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Cornelia weet het zeker; deze Martin is de man van haar leven. Haar leventje krijgt een gouden randje en lijkt meer en meer weg te hebben van een filmset uit de jaren veertig. Ze geniet met volle teugen en haar leventje is perfect. Martin is perfect.
Als er ineens een huilend meisje van elf jaar opduikt, verschijnen de eerste barstjes in hun mooie relatie en blijkt Martin helemaal niet zo perfect. Dit meisje, Clare, blijkt namelijk zijn dochter te zijn, die hij op tweejarige leeftijd in de steek liet.
Er ontstaat een nauwe band tussen Cornelia en Clare met alle gevolgen van dien.

Schrijfster Marisa de los Santos koos voor drieëndertig korte hoofdstukken met maar twee verschillende titels; Clare en Cornelia. Om en om dus en ieder hoofdstuk vertelt een deel van het verhaal vanuit zijn eigen perspectief.
In de Cornelia-hoofdstukken leven we mee met de eenënderigjarige serveerster die worstelt met de liefde en haar leven, waarbij de gebeurtenissen veelvuldig vergeleken worden met scènes uit oude films. Deze verhaallijn speelt zich af in het heden en wordt verteld in de ikvorm.
In de Clare-hoofdstukken is de elfjarige dochter van de knappe vreemdeling aan het woord. Vanuit het derde persoon perspectief. Aan haar lot overgelaten door haar vreemde moeder, belandt ze ongevraagd ineens in het leven van haar tot dan toe onbekende vader.

Afbeelding verwijderd door redactie

Een zeer vermakelijk boek vol liefde, humor, zelfspot en smeuïge details. In het begin is het zelfs even doorbijten vanwege de enorm wollige schrijfstijl. De colour locale wordt soms zo uitgebreid en zintuiglijk beschreven dat ik moeite moest doen om de draad niet kwijt te raken. Maar als na enkele hoofdstukken het verhaal een beetje vorm begint te krijgen en het ritme duidelijk wordt, is het alleen maar een heerlijk boek om te lezen.
En meer, want juist door die uitgebreide beschrijvingen is het bijna alsof je naar een film kijkt.

En daarin sta ik niet alleen:
De filmrechten van Love Walked In zijn inmiddels verkocht aan Paramount Pictures en de hoofdrol zal vertolkt worden door niemand minder dan Sarah Jessica Parker uit Sex and the city.
Prima plan, aan het filmscript hoeft in ieder geval niet veel meer gesleuteld te worden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Uitgeverij AW Bruna
Onverwacht weerzien
Marisa de los Santos
isbn: 9022991296
pagina's: 318
prijs: ?16.95
oorspronkelijke titel: Love Walked In