Deze luie dingen doen we allemaal

Vrije tijd door Sascha
Spraakmemo’s sturen in plaats van Whatsappen, pyjama’s all day long omdat aankleden echt veel teveel werk is of de vaat die jou al een volle week staat aan te staren en waar de vliegen vanaf komen. Wie herkent dit niet?

 
Ja, je hebt inderdaad luie mensen die precies helemaal niks doen uit pure luidheid. Maar sommige dingen doen óók de mensen waarbij het woord ‘lui’ normaal niet in hun woordenboek voorkomt. En hé, het is oké. Maak je geen zorgen, aan de volgende dingen maakt echt iedereen zich schuldig.

 
Alcoholist
Bezoek is momenteel niet meer welkom bij jou thuis, want als zij al die lege flessen op het balkon zien staan, sturen ze je meteen door naar een afkickkliniek. Al die flessen heb je de afgelopen jaren opgespaard omdat je te lui bent om ze weg te brengen, niet omdat je een alcoholverslaving hebt.
 
Sokken
Je schoenen niet uit durven doen tijdens die date omdat je een groene sok om je ene voet hebt zitten, en een paarse om de andere. Als je al die sokken iedere keer uit moet gaan zoeken, kun je beter op de kalender kijken dan op de klok. Dat kost uren, dagen, weken, maanden! Hell no.
 
To do lijstjes
Heerlijk weer even alles ordenen en eindigen met een to do lijstje voor die dag. Maar ho maar als het aankomt op het daadwerkelijk uitvoeren van dat lijstje. Die flessen wegbrengen kan morgen ook nog wel, de was stel ik nog een weekje uit en ontbijt halen voor morgen? Nah, dan maar ff geen ontbijt hoor.


Online shoppen

God, welke vrouw kent dit probleem niet. Je geeft een godsfortuin uit aan alle online winkels die er maar te vinden zijn, maar je bent te laat om alles wat niet leuk is weer terug te sturen. Dus óf het ligt te rotten in je kledingkast, óf je zet het op marktplaats om vervolgens te laat te zijn met alle pakketjes naar iedereen op te sturen.
 
Zwangerschap riskeren
Je riskeert zelfs een zwangerschap omdat je te lui bent om je bed uit te gaan voor de pil. En dat terwijl hij op je bureau ligt die feitelijk naast je bed staat. Maar ja, niet volledig binnen handbereik dus dan maar lekker overslaan. Oh, en hetzelfde geldt voor het opladen van je telefoon. Te ver? Dan maar niet en ombereikbaar voor de hele wereld.


Rain, rain go away, come again another day

Maar ja, we wonen in Nederland, dus wanneer regent het niet? En ja, wij vrouwen zijn van suiker. Dus als het alleen al een mini beetje miezert, gaan wij echt de deur niet uit hoor! Dan komen ze maar naar jou toe…
 
Eten bestellen
Eten bestellen bij de snackbar waar je boven woont en het ook lekker naar boven laten brengen. Ja hallo, soms heb je van die dagen hoor. Verder laten we hierover niet teveel woorden kwijt…

Herken jij je ook in deze luie struggles?