Must Love Dogs

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De aantrekkelijke kleuterjuf Sarah (Diane Lane) is pas gescheiden en heeft helemaal geen zin om het datingcircuit in te gaan. Haar familie denkt daar anders over. Ze laten haar foto's van mannen zien, geven hun nummers, maar Sarah gaat er niet op in. Tot haar zus het heft in handen neemt en haar aanmeldt bij een datingsite.

Sarah krijgt een heleboel reacties. Voor één van haar dates denkt ze een geweldige man ontmoet te hebben, blijkt ze met haar eigen vader afgesproken te hebben. Na het overlijden van haar moeder is hij ook actief op verschillende datingsites. Rare snuiters, huilebalken, wellustelingen en sportfanaten - iedereen wil met Sarah uit.

Jake (John Cusack) is een gevoelige botenbouwer die zijn ideeën over de ware liefde rechtstreeks uit 'Doctor Zhivago' haalt. Op aandringen van een vriend date hij met Sarah. Ze spreken af om elkaar, met hun honden, in het park te ontmoeten. Jake leent er een van een vriend. Jake voelt de vonk meteen overslaan, maar de date verloopt niet soepel. Toch besluiten ze om daarna weer af te spreken. Iedere keer mislukt de date om één of andere reden, zo rijden ze zelfs uren door de stad op zoek naar een plaats waar ze condooms kunnen kopen. Wanneer ze een pakje hebben gekocht, is de sexuele spanning ver te zoeken. Sarah laat Jake schieten. Hij mag dan intelligent en aantrekkelijk zijn, maar hij is ook ontzettend serieus. Iets te serieus volgens Sarah.

Afbeelding verwijderd door redactie

Daarnaast is er ook nog die charmante vader van één van haar leerlingen. Bob (Dermot Mulroney) is net gescheiden en heeft wel een oogje op haar. Sarah ziet hem ook wel zitten, maar wil niet met hem uit, omdat zijn zoon bij haar in de klas zit.

Welke man laat het hart van Sarah uiteindelijk smelten? Daar draait de hele film om. Als kijker was ik er in eerste instantie van overtuigd dat Jake dat zou zijn, maar dat idee veranderde toen Bob in beeld kwam. Wie ze uiteindelijk kiest, wordt naarmate het eind van de film nadert steeds duidelijker...

Ik heb me geen moment verveeld tijdens het kijken naar 'Must Love Dogs'. Dit is een heerlijke film om op een druilerige middag in het weekend te bekijken.

Afbeelding verwijderd door redactie

'Must Love Dogs'

Met: Diane Lane, John Cusack, Christopher Plummer, Stockard Channing, Elizabeth Perkins e.a.
Regie en scenario: Gary David Goldberg
Geschatte tijd: 104 minuten
Geschikt voor: Alle leeftijden

Release: 15 maart 2006
Uitgebracht door: Warner Bros