Waarom honden leuker zijn dan katten

Vrije tijd door Sabine
Gaan jouw nekharen ook altijd omhoog staan wanneer een van je vriendinnen kirt over haar kat Gijsje. Jij snapt niet zo goed wat er nu zo leuk is aan die beesten. Honden zijn namelijk veel leuker! En wel om deze fantastische redenen! 
 
Het is op de redactie een heuse strijd: wie is leuker? De kat of de hond. Laatst schreven we al een artikeltje waarom katten zogenaamd 'leuker' zijn dan honden. Pff. Vandaag is het tijd om te spreken voor de hondenladies. De hondenliefhebbers. De hondengekken. Dames, deze is voor jullie! 
 
Geen arrogante diva 
Heb je weleens enthousiast die kat van je vriendin willen begroeten, maar keek ze je niet eens aan door die half dichtgeknepen ogen van d’r? Ja, wij herkennen het. Katten zijn best wel arrogante wezentjes. Ze komen naar jou toe als ze aandacht van je willen, maar geven jou niets, noppes, nada wanneer je even met hen wilt kroelen. Honden daarentegen zijn altijd in voor een dikke knuffel! Waarschijnlijk krijg je ook nog eens een dikke natte lik over je snoet omdat ze het zo gezellig vinden. 
 
Geen vieze kattenbak 
Honden doen lekker hun behoeften buiten. Je hoeft er niet meer naar om te kijken, ideaal! Je hoeft dus niet om de zoveel tijd de vieze kattenbak te verschonen omdat mevrouw Diva haar behoeften op haar persoonlijke toilet wil doen. Bovendien bespaart je dat weer de kosten voor de kattenbak en het kattengrind. 
 
Geen scherpe klauwen in je been 
Ja, een hond heeft nagels. Maar het zijn dikke nagels die ze eigenlijk alleen gebruiken om te graven. Katten hebben hele dunne nagels waarmee ze het liefst in jouw been haken wanneer ze op je schoot springen. Nee, dat voelt niet fijn. 
 
Geen kapotte gordijnen
Wanneer een kat een beetje aan het jengelen is of vervelend is, kan het nog weleens dat ze in de gordijnen springt. Op kapotte gordijnen zit niemand te wachten, dus erg plezierig is het niet wanneer een kat je gordijn aan stukken scheurt. Honden doen dit niet. Zij blijven braaf op de grond en zullen je gordijnen niet aan stukken bijten. 
 
Veel meer liefde 
Wanneer jij de behoefte hebt om met iemand te knuffelen, heb je altijd iemand die wel even een poot om je heen wilt slaan. Ook kunnen honden het heel goed aanvoelen wanneer jij verdrietig bent en duwen ze hun natte neus tegen je gezicht wanneer je huilt. Hoe lief eigenlijk? Katten doen dat niet hoor. 
 
Lichaamsbeweging 
Een hond moet je uitlaten. Dit zorgt ervoor dat jij makkelijk aan je half uurtje beweging per dag komt. Je hond houdt je in vorm en bovendien vindt hij of zij het alleen maar fantastisch wanneer jullie in de benen gaan. Een kat hoeft niet met je mee te lopen hoor, die gaat veel liever haar eigen gang. 
 
Nooit alleen hoeven wandelen
Over dat lopen gesproken: je hoeft nooit alleen! Heb je een keer zin om een boswandeling te maken, maar krijg je niemand van je vriendinnen zo ver om je te vergezellen? Dan heb je je kwispelende viervoeter wel die dolgraag met je meewil! 
 
Gehoorzaam
Wanneer jij en je hond op een grasveld aan het spelen zijn en zij wegrent om de bal op te halen, laat ze dat ding netjes los wanneer jij haar vraagt om ‘m los te laten. Ook komt ze jouw kant weer oprennen wanneer je haar naam roept. Een kat daarentegen haalt hooguit d’r snuit op wanneer je haar roept.  
 
Meer trucjes 
Een hond kun je veel makkelijker leren om een pootje te geven, om een high five te geven, om de krant op te halen, om een koekje te vangen wanneer jij die gooit. Een hond kun je heel erg veel leren. Vooral geleidehonden zijn kanjers! Katten kunnen dat niet hoor. 
 
Honden kun je makkelijker met je meenemen
Oké, qua size misschien niet. Maar mensen kijken je een stuk minder vreemd aan wanneer je een terrasje oploopt met je hond aan je zijde. Weleens mensen met een kat een terrasje zien pakken? Nee, wij ook niet. 
 
Altijd blij als je thuis bent
Een hond is zo ontzettend blij wanneer je thuiskomt. Zelfs als je het front maar 5 minuten hebt verlaten om even wat bij de buurvrouw te brengen, word je vol enthousiasme onthaalt. Een kat komt niet van haar plekje af hoor, zodra hij de sleutel in het sleutelgat hoort.
 
Waarom vind jij een hond duizend keer leuker dan een kat?