De samenzwering

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De voorzitter van de club, die zich Oliver Stone noemt, besluit te gaan samenwerken met een kennis van hem die bij de geheime dienst werkt. Deze Alex Ford haalt zich de woede van zijn superieuren op de hals wanneer hij de vermeende zelfmoord verder wil onderzoeken. De vreemde houding van de geheime dienst roept nog meer vragen op bij de leden van de 'Camel Club' en ze weten niet meer wie ze kunnen vertrouwen... Ze gaan op onderzoek uit naar het echte verhaal achter de gewelddadige dood van de agent. Het spoor leidt zelfs naar het Witte Huis en ze ontdekken een complot dat de wereld zal schokken!

David Baldacci duikt met 'De samenzwering' in de wereld van de Secret Service, de CIA en het terrorisme. Het boek heeft een hele actuele inhoud, met diverse verwijzingen naar onder andere 11 september en zelfmoordterroristen. Het pakkende verhaal bevat veel verschillende verhaallijnen die pas in een laat stadium samenkomen. Door de vele personages is het soms moeilijk om deze verhalen uit elkaar te houden. Maar het spannende verhaal zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft doorlezen.

In de hele serie van Baldacci-boeken die over het algemeen over advocatenfirma's en rechtszaken gaan (o.a. 'Vuil spel', 'Duister lot', 'De laatste man' en 'Op eigen gezag'), is 'De samenzwering' een hele goede aanvulling. Een spannend boek dat je binnen no-time uitleest.

De samenzwering
David Baldacci
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN 9022989453
410 pagina's

Bestel nu!

De samenzwering
David Baldacci