DVD: Guernsey

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Terug in Nederland besluit ze niets te vertellen aan haar man en kind, met wie ze in een rustige nieuwbouwwijk woont. Als ze later de weduwnaar van haar collega in België opzoekt, blijkt dat hij alweer een nieuwe vriendin heeft. Omdat hij vlak na de dood van z?n vrouw nog zei gelukkig met haar te zijn geweest, begint Anna zich af te vragen of alles wel echt is zoals het lijkt. Ze sluit zich af van haar omgeving en begint haar man Sebastiaan en zoon Kees op afstand te observeren. Zo ontdekt ze dat Sebastiaan een verhouding heeft met een collega van school, maar ze confronteert hem er niet mee.

Intussen wil haar vader het ouderlijk huis verkopen en met z?n nieuwe vrouw verhuizen naar het eiland Guernsey. Bovendien is de relatie tussen Anna en haar zus Bobby gespannen. Er is duidelijk nog oud zeer uit het verleden: Sebastiaan heeft destijds Bobby ingeruild voor Anna. Een nieuw werkbezoek in Egypte en een familie-uitje naar het nieuwe huis van haar vader maakt voor Anna een hoop duidelijk?

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

De film is allesbehalve makkelijk toegankelijk. Juist doordat er weinig wordt gesproken en er lange stiltes zijn, is het geheel op z?n tijd beladen. Toch is de film niet slecht: de personages worden prima neergezet en hoewel de handelingen heel gewoon lijken, voel je als kijker dat er onderhuidse sluimeringen zijn. Dat de acteerprestaties goed zijn, blijkt ook wel uit het feit dat hoofdrolspeelster Maria Kraakman (Anna) een Gouden Kalf kreeg voor haar rol. Persoonlijk hou ik echter van iets meer tempo in een film.

Als extraatje biedt de dvd ? naast de film ? ook nog een trailer en een ?making of?, waarin de betrokkenen aan het woord komen. Ook is er een interview met regisseuse Nanouk Leopold.

http://vrouwen.nl/documents/58f483dd889674c9d6c225dfeaf608f7.jpg

Guernsey
Met o.a. Maria Kraakman, Fedja van Huêt, Johanna ter Steege
Total Film
Speelduur: 87 minuten
Genre: Drama