American cinema in love

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Eternal sunshine of the spotless mind (2004)

Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal heftige relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het uitwis-proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten wissen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen. En begint zijn eigen strijd om de herinneringen levend te houden.
Deze film trekt je mee in een wervelwind van beelden die elkaar snel opvolgen, dus zorg ervoor dat je goed wakker bent om hem te kunnen kijken.

Ondertiteling: Nederlands/Frans
Extra?s:
* Audio Commentary with Michel Gondry & Charlie Kaufman
* A look inside Eternal Sunshine of the Spotless Mind
* Conversation with Jim Carrey & Michel Gondry
* Polyphonic Spree "Light & Day" Music Video
* Lacuna Commercial
* Deleted Scenes


Afbeelding verwijderd door redactie

Anything else(2003)

Een komedie-schrijver die maar met moeite het hoofd boven water kan houden (Jason Biggs) raakt onder de indruk van de vriendin (Christina Ricci) van een oude vriend. De twee beginnen een spannende affaire en hierdoor duurt het niet lang voor dat de relatie tussen Jerry (Bigg) en zijn vriendin eindigt. Naast dat Amanda (Ricci) ongelooflijk onzeker is en Jerry alles doet om haar tevreden te stellen trekt haar moeder ook nog eens bij het stel in. Met alle chaos in zijn persoonlijke leven en de stress om goede grappen aan te leveren probeert zijn goede vriend David (Woody Allen) hem bij te staan met de meest absurde adviezen...
De vaart van de dialogen houden deze film nog enigzins een beetje spannend en Christina Ricci speelt de sterren van de hemel als Amanda. Zij is meteen ook het pareltje van de film en daardoor steekt de rest van de verhaallijn wat flets af. Anything else is geen slechte film maar wel een beetje saai.

Ondertiteling: Nederlands/Frans
Extra's:
* Original Theatrical Trailer

Afbeelding verwijderd door redactie

The shapes of things(2003)

The Shape Of Things volgt de relatie tussen de kunststudente Evelyn (Rachel Weisz) en de verlegen en wat verlegen Adam (Paul Rudd). Nadat zij elkaar op aparte wijze tijdens een tentoonstelling ontmoet hebben, bloeit een relatie tussen de twee op. Evelyn neemt hierbij het heft in handen en Adam verandert in een vlot tempo van uiterlijk en gedrag. Dit alles blijft niet onopgemerkt door zijn beste vrienden Jenny (Gretchen Mol) en Philip (Frederick Weller), die deze metamorfose met veel argwaan zien gebeuren. De ontwikkeling die Adam doormaakt heeft uiteindelijk voor alle betrokkenen onverwachte en diepgaande gevolgen.
Tijdens het kijken gaan er al alarmbellen af. Er klopt gewoon iets niet aan de relatie tussen Adam en Evelyn. Met plaatsvervangend schaamte heb ik naar de ontknoping gekeken.

Ondertiteling: Nederlands/Frans
Extra?s: o.a. Original Theatrical Trailer

Afbeelding verwijderd door redactie

We don't live here anymore(2004)

Jack (Mark Rufallo) en Hank (Peter Krause) zijn beiden docent Engels in een klein vriendelijk plaatsje in New England. Naast dat zij collega?s zijn, zijn zij ook vrienden. Terry (Laura Dern) is wisselvallig en temperamentvol, maar van het huishouden komt vaak niets terecht. Terwijl Edith (Naomie Watts) rustig en zelfverzekerd lijkt en uitstekend in staat om het huis zo te runnen dat Hank geen last ondervind van huishoudelijke stress en de kinderen hem niet storen tijdens het schrijven van zijn boek. De vier samen zijn ook goede vrienden, die veel leuke avondjes hebben bij Jack en Terry thuis onder het genot van een drankje en fijne muziek.Totdat Jack en Edith een affaire met elkaar beginnen en dan begint het schuldgevoel, de achterdocht, angst, de verwijten en wraak hun tol te eisen. Ondanks dat je direct in het overspel valt van Jack en Edith valt daarna de film een beetje stil. Erg jammer dat de spanning die door de film wordt opgebouwd langzaamaan wegebt in een anticlimax.

Ondertiteling: Nederlands/Frans
Extra?s:
* Original Theatrical Trailer
* Interviews with C&C

Afbeelding verwijderd door redactie
American cinema 2: In love
4 dvdbox met:
* Eternal sunshine of the spotless mind
* Anything else
* The shape of things
* We don't live here anymore

Naast deze 4 dvdbox zijn er nog twee delen American cinema. Namelijk American cinema 1: On the road en American cinema 3: Suspense. Wil je hier meer over weten neem dan een kijkje op de site van A-film