Vijf minuten voor jezelf

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het concept is kinderlijk eenvoudig. Je neemt elke ochtend vijf minuten de tijd om volledig in het nu te zijn en een duidelijke doelstelling voor jezelf te formuleren. De oefeningen helpen je om je goed en gemotiveerd te voelen, stress te verminderen en energie en inspiratie te verkrijgen. De oefeningen zijn leuk en niet moeilijk om te doen. Je zult merken dat je heel wat kunt bereiken in slechts vijf minuten.

De kern is meditatie. Korte maar krachtige meditatieoefeningen die, als je ze goed uitvoert, net zo effectief zijn als jezelf drie weken afsluiten in een boeddhistisch klooster. De meeste oefeningen beginnen met een minuut lang rustig en bewust in en uit ademen. Je hoeft je adem op geen enkele manier te sturen; haal gewoon adem zoals dat vanzelf gaat. En besteed zo weinig mogelijk aandacht aan de directe gewaarwording van de beweging van je adem. Het aanleren van deze techniek is iets wat je wel degelijk meer dan vijf minuten zal kosten, tenzij je wat ervaring hebt op het gebied van meditatie of yoga.

De oefeningen zijn onderverdeeld in vijf categorieën, zoals bijvoorbeeld 'Tot rust komen en je ontspannen' en 'Omgaan met jezelf en anderen'. Deze categorieën helpen je om snel de voor jou meest geschikte oefeningen te vinden. Voorbeelden van oefeningen: alle dagelijkse beslommeringen van je af laten glijden, met alle aandacht je eerste slok thee nemen of jezelf verwennen met een verkwikkende voetmassage. Alle oefeningen zijn er op gericht om een kort moment van rust en geluk te creëren met als achterliggende gedachte dat als je dat 's ochtends doet, je er de hele dag profijt van hebt.

Kortom, een heel prettig en praktisch boek als je een klein beetje ervaring hebt op het gebied van meditatie en yoga. Ben je echt nog helemaal groen, lees dan eerst eens een algemene introductie. Bijvoorbeeld 'Meditatie', van Christina Feldman (uitgeverij The House of Books).


Vijf minuten voor jezelf
Jeffrey Brantley & Wendy Millstine
Uitgeverij www.altamira-becht.nl
ISBN 90-6963-701-4
Prijs: ? 9,95


Bestel nu!
VIJF minuten voor jezelf<br>Jeffrey Brantley & W. Millstine
VIJF minuten voor jezelf
Jeffrey Brantley & W. Millstine