Prince - 3121

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

En wat ben ik blij dat Prince weer 'gewoon Prince' is. Op 3121 gaat Prince namelijk weer terug naar zijn funky roots. De dreunende basloopjes, koortjes en het afgeknepen Prince stemmetje zijn weer helemaal terug. Vond je Sign O' The Times uit 1987, Diamonds & Pearls uit 1991 of The Gold Experience uit 1995 lekkere albums, dan kun je dit album zeker waarderen. Dit is naar mijn mening Prince op zijn best. En wat ben ik blij dat Candy Dulfer, Sheila E en the New Power Generation ook weer van de partij zijn!

3121 bevat 12 songs en wat mij betreft allemaal juweeltjes op zich. Het album bevat een goed evenwicht in dansbare tracks en ballads en is daarom erg prettig om naar te luisteren.
Het start met de titelsong 3121. Een funky, sexy en catchy nummer. "Don't U Wanna Come?, Gonna B So Much Fun, That's Where the Party B, U Can Come If U Want 2, But U Can Never Leave". Dat kun je wel zeggen! 3121 houdt je in zijn greep. "Lolita" klinkt erg 80's en herinnert aan Prince zo rond '81-'84. "Te Amo Corazon" is een ballad. Niet echt een typische hitsingle, maar een schitterend muzikaal arrangement. Het doet me een beetje denken aan "Money don't matter 2night" van het album Diamonds & Pearls, maar dan met een beetje latino invloeden.

"Black Sweat" is wederom een lekker funky nummer met het bekende hoge Prince stemmetje. "Incense and Candles" is een heerlijk erotisch nummer. Gladjes en sexy en typisch Prince.
"Love" is naar mijn mening één van de beste tracks op 3121 en zou het goed doen als single. Net als op veel van de tracks op dit album, is dit een duet met zijn nieuwe protegé Tamar. "Satisfied" is een soulballad a la Marvin Gaye. "Fury" is een lekker heftig nummer in de stijl van "Let's Go Crazy" en "1999". Het is een uptempo rocknummer, maar wel met duidelijk aanwezigheid van synthesizers en een 80's sound.

"The Word" heeft een beetje een jazzy feeling, maar eindigt met een geweldige gitaarsolo. Een lekker funky nummer! "Beautiful and Blessed" is wederom een duet met zangeres Tamar en met name in dit nummer valt op wat een geweldig mooie stem deze dame heeft. "The Dance" is ook een jazzy nummer met een heerlijk pianospel. "Get On the Boat" grijpt weer een beetje terug naar het vorige album van Prince met Maceo Parker en Candy Dulfer duidelijk aanwezig. Het nummer klinkt als een heerlijk feestje op het podium en is een geweldige afsluiter.

3121 is duidelijk meer commercieel dan eerdere albums en grijpt terug naar 'de good old days'. Het album is veel meer gevarieerd dan zijn voorloper "Musicology" met ballads, funk, hip hop, retro pop songs en zelfs een beetje jazz. Naar mijn mening één van zijn betere albums. What can I say? The man is a musical genius.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tracklist:
1. 3121
2. Lolita
3. Te Amo Corazon
4. Black Sweat
5. Incense And Candles
6. Love
7. Satisfied
8. Fury
9. The Word
10. Beautiful, Loved And Blessed
11. The Dance
12. Get On The Boat

Prince - 3121
Universal Records


Bestel nu!
3121<br>Prince
3121
Prince