Treble - Free

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De dames van Treble ken je vast nog wel van hun hit 'Ramagana'. In 2004 stonden ze met dit nummer afkomstig van hun debuutalbum 'No Trouble' op nummer één in de Top 40. Na hun overwinning op Maud en Behave tijdens het Nationaal Songfestival zijn de meiden weer helemaal terug! Of Europa ook onder de indruk zal zijn van de meiden is natuurlijk maar de vraag, maar wij kunnen in ieder geval genieten van hun nieuwe album 'Free'.

'Free' begint met 'Lama Gaia'. Helemaal in de stijl die we van Treble kennen. Lekker in hun eigen verzonnen taaltje. Benieuwd naar wat een aantal woorden betekenen, kijk dan in het cd-boekje. Daarin vind je een klein woordenboekje. De betekenis van een aantal woordjes wordt daarin uitgelegd.

Tijdens het tweede nummer schrik ik. Zingen de meiden nu in het Engels? Jawel, op dit album zijn ook verschillende Engelstalige nummers te horen. Treble wil namelijk internationaal doorbreken en iedereen is natuurlijk niet van hun verzonnen woordjes gediend. Zelf heb ik daar geen hekel aan, maar de meiden komen ook in het Engels goed uit de verf. Misschien zijn ze zelfs wel beter!

Je hoort op dit album duidelijk dat de meiden al langer samenwerken. Ze bestaan zelfs al meer dan tien jaar! Ze zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld en hun stemmen passen precies bij elkaar. De keuze van de nummers, negen nieuwe nummers en een cover van de Fleetwood Mac-hit 'Crystal', is wat mij betreft helemaal top. Het album bevat zowel mooie melancholische ballads, zoals 'Leave Me Alone' en 'Where Are You', originele popnummers, 'Jealous' en 'Train' en lekkere opzwepende liedjes waarbij je niet stil kan blijven zitten, zoals 'Amambanda' en 'Lama Gaia'.

Kortom een gevarieerd goed album. Ideaal voor in de auto, want vervelen doe je je met deze cd zeker niet. En de teksten staan allemaal in het cd-boekje, zodat je lekker kunt meezingen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tracklist

1. Lama Gaia
2. Where Are You
3. Fly
4. Amambanda
5. Leave Me Alone
6. Free
7. Jealous
8. Crystal
9. Shei Shei
10. Train
11. Part Of The Day
12. True Friend
13. Amambanda (single edit)
14. Lama Gaia (single edit)

Treble - Free
Speelduur: 47 minuten en 48 seconden
Label: CNR Music
Adviesprijs: ? 22,99

Bestel nu voor ? 19,49!

Free
Treble