Pearl Jam

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Opvallend is het eerste woord wat me te binnen schiet als ik de inlay van de cd openklap. Het artwork is duister, rauw en dus zeer zoals eerder genoemd, opvallend. De leden van de band zijn bijzonder in de make-up gezet. Dit zijn eerder beelden die je verwacht bij een underground hardcore bandje. Maar goed het gaat hier niet om mannen met freaky make-up en apart artwork maar om de muziek.

En díe is opvallend genoeg niet veranderd. Eddie Vedder en zijn mannen rocken, beuken en stomen zich door praktisch heel het album heen. Ruig, rauw en eerlijk schreeuwt Vedder zich door de eerste twee nummers van het album, waaronder de eerste single 'World Wide Suicide'. De nummers zijn zo herkenbaar Pearl Jam maar toch weten ze te verrassen. Naast de strijdlustige en energieke nummers wordt hier en daar een beetje gas terug genomen. Met 'Gone' en 'Come Back' klinkt het allemaal weer wat ingetogen, maar zelfs hier klinkt de kracht van Pearl Jam door.

De ruige, af en toe mompelende, stem van Eddie, de gitaarmuren door Stone Gossard en Mike McCready, de stuwende kracht van Jeff Ament op bas en Matt Cameron's strakke drumpartijen zorgen voor het herkenbare geluid van Pearl Jam. Na de eerste keer luisteren van het album in zijn geheel moet ik even op adem komen. Deze gaat nog een keer op repeat, wat een geweldig album!

Tracklist:
1. Life wasted
2. World wide suicide
3. Comatose
4. Severed hand
5. Marker in the sand
6. Parachutes
7. Unemployable
8. Big wave
9. Gone
10. Wasted reprise
11. Army reserved
12. Come back
13. Inside job

Afbeelding verwijderd door redactie
Pearl Jam
speelduur: 49 minuten en 42 seconden
label: Sony/BMG
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel nu voor slechts 15 euro!

Pearl Jam
Pearl Jam