Halleluja: magisch poeder verandert water in cocktails

Vrije tijd door Rosanne

Er is een nieuwe ster aan het rijzen in alcoholland: Palcohol. Met dit magische poedertje kun je instant een cocktail maken! Zo hoef je onderweg nooit meer verlegen te zitten om een heerlijke Cosmopolitan of Margarita...  

Jezus kon water veranderen in wijn, maar nu kun jij het ook met dit poedertje. Nou oké, wijn is nog een stapje te ver, maar je kunt wel water veranderen in vodka, rum en drie soorten cocktails. Close enough, toch? Stel je voor: er staat een Cosmopolitan op de bar en met een vingerknip kun je 'm *poef* veranderen in poeder. Dat is wat Palcohol is, maar dan andersom. En zonder de magie.


Hoe het is ontstaan

De bedenker van het goedje heet Mark Philips. Volgens zijn website kwam hij op het idee toen hij aan het hiken was. Mark is naar eigen zeggen een bezig bijtje en is dol op hiken, fietsen, kajakken en kamperen. Na uren van inspanning had hij wel zin in drank, maar je gaat natuurlijk geen flessen rum meeslepen op je avonturentrip. Het enige dat Mark wilde meenemen was water. Hij dacht bij zichzelf: zou het niet fantastisch zijn als ik het in poedervorm kan meenemen? Het beste idee (of niet?) van 2015 was geboren. In onze tijd moesten we tien kilometer bergopwaarts door de sneeuw met een fles Smirnoff in onze hand om dronken te worden. Maar met Palcohol kunnen pubers van tegenwoordig dat een stuk sneller en makkelijker.

Verkoop

Maar ja poeder, dat ruikt naar ons idee toch al gauw naar cocaïne en heroïne. Als je de booze toch al in kleine korreltjes hebt, waarom de moeite nemen er water bij te doen? Waarom het niet gewoon opsnuiven? Echter volgens de makers van Palcohol is dit bijna niet te doen. Het snuiven ervan zou namelijk zo pijnlijk zijn, dat je dat echt niet wilt. Ook zou je er bijna een uur over doen. Autoriteiten maken zich toch een beetje zorgen, want Palcohol is nog bezig om überhaupt ergens te worden toegestaan. In Amerika gaat dit waarschijnlijk niet lukken. De makers van het magische goedje verwachten wel dat ze in de zomer van 2015 al bij veel landen in de verkoop gaan. Waar je het kunt kopen? Waarschijnlijk gewoon bij de slijterij.


Wat vind jij van Palcohol? Eng of briljante uitvinding?