Tout Le Plaisir A Été Pour Moi

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De veelbelovende aankondiging 'nieuw album met eigentijdse chansons' doet mij als francofiel nieuwsgierig de cd in de speler stoppen. Ik had natuurlijk niet direct Tiësto-beats verwacht, maar ik hoopte met de term "eigentijds" toch wel op ietwat eigentijdse muzikale achtergrond. Helaas, verder zappend ontdek ik nog geen Borsato- of zelfs Bruel-achtig dreuntjes. Chansons, eigentijds of niet, blijven blijkbaar chansons. Met deze hernieuwde insteek, luister ik opnieuw. Opgewekte, vrolijke deuntjes afgewisseld door rustigere varianten. Easy listning op z?n Frans. Ik denk dat dit album geen nieuwe fans of doelgroep zal gaan aanspreken, maar ik denk dat de reeds bestaande liefhebbers met plezier een extra chanson-album in hun kast kunnen zetten.

De 62-jarige Dave, (geboren als Wouter Levenbach) doet mij in zijn huidige verschijning qua uiterlijk nog het meest denken aan de eveneens 62-jarige acteur Michael Douglas. Bladerend in het cd boekje zie ik een reeks foto's van jong tot nu. Ooit was de nu grauwe gedecideerde verschijning, een gespierde zongebruinde levenslustige jongenman. Ik kan mij voorstellen dat Dave in zijn gloriedagen heel wat harten heeft doen smelten.

De muzikale Amsterdammer verlaat eind jaren zestig de Nederlandse bodem. Gepassioneerd door zee en rivieren reist hij per boot naar Saint-Tropez. Als zanger verdient hij de kost in diverse restaurants en cafés. Een ontmoeting met platenbaas Eddy Barclay leidt uiteindelijk tot een contract en zelfs Nederlandstalige singles. Zijn grootste Nederlandstalige hit scoort hij in 1969 met Natalie. In Frankrijk haalt Dave nog enkele malen de hitlijst. In 1975 maakt Dave zich echt in Nederland onsterfelijk met 'Danser Maintenant'. In Frankrijk blijft Dave nog langere tijd succesvol. Midden jaren tachtig neemt ook dit succes af. Toch blijft Dave rondtrekken en zingen en worden er met regelmaat diverse singles uitgebracht. Een single met Annie Schilder in 1990, het verschijnen van zijn biografie in 2003, een nieuw album en concerten in 2004 zetten de zanger steeds opnieuw in de spotlights. Dave blijft in beweging waardoor ik niet verwacht dat dit zijn laatste album zal zijn.

Dave Levenbach
Tout Le Plaisir A Été Pour Moi
Speelduur: 46 minuten en 5 seconden
Label:Warner Music
Adviesprijs: 23,99 euro
Inclusief bonus dvd : 25,99 euro

Bestel online voor slechts 19,99!

Tout Le Plaisir A Ete Pour Moi
Dave