Nachtrit

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het boek begint met Walkers herinneringen aan de vreselijkste dag in zijn leven. Hij was een jaar of 3 toen hij door zijn moeder werd achter gelaten bij een hek langs een landweg. Nu, ongeveer 15 jaar later, verlaat Walker zijn pleegouders om op zichzelf te gaan wonen in Toronto. Met behulp van een oude brief en een foto waar vermoedelijk zijn moeder op staat wil Walker uitzoeken wie zijn moeder was en waarom ze hem heeft achter gelaten.

In Toronto aangekomen weet Walker een baan te bemachtigen bij een taxicentrale als taxichauffeur op de nachtrit. Samen met Krista Papadopoulos, een gehandicapte jonge vrouw die bij dezelfde taxicentrale werkt, ontdekt hij stukje bij beetje de duistere geheimen van zijn afkomst. Deze zoektocht brengt hem door een behoorlijk gedeelte van Canada en zelfs naar Jamaica.

Het boek wordt in eerste instantie geschreven vanuit de wereld van Walker, maar al snel worden hier nog verhaallijnen van de labiele Bobby en een uitgebluste onbekende man doorheen geschreven. De grote vraag voor jou als lezer is natuurlijk waar leidt dit heen en wat hebben deze, voor Walker onbekende, mensen met zijn verleden te maken? Al snel beginnen de spannende gebeurtenissen elkaar op te volgen en komt Walker stukje bij beetje meer te weten over die situatie die leidde tot die ene dag, ongeveer 15 jaar geleden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Een van de minder sterke kanten aan dit boek is dat de persoonlijkheden die een rol spelen in dit boek relatief plat blijven. Maar hierin is dit boek niet het enige binnen zijn genre. Daarnaast ziet Nichol de kans om de sfeer na iedere spannende gebeurtenis of onthulling toch weer een beetje in te laten zakken. Dit is echter niet zo dramatisch dat de lezer niet wordt uitgenodigd om toch weer verder te lezen, benieuwd naar wat de volgende wending in het verhaal is.

Kortom een spannende thriller, met onverwachte wendingen, die zich af speelt in een gevarieerde omgeving met als 'als kers op de taart' ook nog een klein vleugje romantiek. En voor wat het waard is? ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen: superboek voor regenachtige weekeinden, zonnige terrassen, het strand, in de trein of op vakantie!!

James W. Nichol
Nachtrit
350 bladzijden
Uitgeverij: Luitingh, www.boekenwereld.com
ISBN: 90-245-5409-8
Adviesprijs: 18,95 euro

Bestel Online!

Nachtrit
J.W. Nichol