Pas op! Er gaat een nep e-mail van G-mail rond

Vrije tijd door Sascha

Nepmails krijgen we genoeg. Let's face it: welke hotmail-inbox stroomt inmiddels niet over van penisverlengingen, creditcardmeldingen of viagra-aanbiedingen? Toch willen we jullie waarschuwen voor een gevaarlijke mail die rondgaat.

Vaak vis jij al die nepmails er wel tussenuit, maar dit keer is het lastiger. Het grote gevaar van deze e-mail is namelijk dat hij super echt lijkt. Daarnaast krijg je deze mail van iemand die je kent die inmiddels al in de zogenaamde phishingmail is getrapt. In de mail is een bijlage toegevoegd, maar als je goed kijkt blijkt dit niets anders dan een neppe bijlage te zijn.

Als je hierop klikt wordt je geleid naar een inlogpagina van Google. Ook deze lijkt weer super echt, maar niets is minder waar. Zodra ja daar inlogt, is het kwade geschied: de hacker kan direct in je e-mail. Maar nu komt het allerengste: de hackers passen de bijlage aan per persoon. Zo kreeg een student een bijlage die sprekend op zijn schoolrooster leek.

Je kunt een aantal dingen doen om niet in dit soort mails te trappen. Zo moet je altijd goed de afzender checken, extra oplettend zijn of de bijlage wel echt een bijlage is en kun je ook je mailaccount dubbel zo goed beveiligen. Dit kun je bij de instellingen van je mail doen.

Opletten geblazen dus!