The Legend of Zorro

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Inmiddels, ruim 10 jaar na het einde van The Mask of Zorro kan Don Alegandro, ondanks vele verzoeken van zijn vrouw Elena, nog steeds niet genoeg krijgen van het Zorro spelen. Zodra hij dan ook een samenzwering vermoedt die gevaarlijk is voor de staat Californië, kan hij niet wachten met het van stal halen van Tornado om samen met dit paard wederom de misdaad te bestrijden. Ditmaal laat Elena het er echter niet bij zitten en stuurt hem per omgaande de scheidingspapieren toe.

De haat-liefde verhouding tussen Don Alejandro en Elena, actie en romantiek waren in de vorige film al de vaste ingrediënten. Dat is in deze sequence niet anders. De actiescènes, overigens zonder ook maar een druppel bloed, volgen elkaar in hoog tempo op, evenals de verbale schermutselingen tussen de (voormalige) wederhelften.

Afbeelding verwijderd door redactie

De verhaallijn is niet slecht en het plot rondom de Ridder van Aragon (een samenzwerend oud Europees gezelschap) zal velen in de huidige 'Da Vinci-manie' best aanspreken. Echter in tegenstelling tot de eerste film zijn de diverse actiescènes vaak niet meer verrassend en missen daarom hun effect. Persoonlijk vind ik ze zelfs veelal ongeloofwaardig, wat de film niet ten goede komt.

Wel positief zijn de acteerprestaties van de jonge Mexicaanse acteur Adrian Alonso. Hij zweert, vloekt en vecht als een jonge Zorro in de dop. En zijn verschijning neemt een groot deel van de grappen voor zijn rekening wat de verassing en humor in deze film juist weer ten goede komt.

Afbeelding verwijderd door redactie

De extra?s van deze film die op de DVD staan zoals 'the making of' en 'Deleted scenes' zijn niet verassend maar wel uitgebreid en zeker de moeite waard. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om twee scènes vanuit verschillende hoeken te bekijken, mits je dvd-speler deze functie ondersteunt.

Kortom, de film is niet verassend en naar mijn mening een duidelijke sequence op The mask of Zorro die helaas het gebruikelijke lot deelt van vele andere films waarvan 'deel 2' aanzienlijk minder goed is. Maar, ben je al te kritisch, wil je een lekkere actiefilm met een flinke scheut romantiek, goede visual effects en een aanzienlijk portie Antonio Banderas - Catherine Zeta-Jones, dan zit je met deze film zeker goed.

The Legend of Zorro
Met o.a. Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones en Adrian Alonso.
Tijd: 125 minuten
Adviesprijs: 23,99 euro
Adviesleeftijd: 6 jaar

Bestel Online!

Legend of Zorro
Alberto Reyes