Zwanenmeer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De gruwelijk vermoorde vrouw is Siv Ellen Blad, een altvioliste die een engagement was aangegaan met het orkest in de Opera voor de uitvoering van Het Zwanenmeer. Er zijn vier verdachten, allen uit haar directe omgeving. Tijdens het onderzoek blijkt er een verband te zijn met een enkele weken eerder gepleegde gewapende overval op het postkantoor. Siv Ellen Blad werkte al negen jaar op het postkantoor en zat achter het loket ten tijde van de overval. Deze wending werpt een totaal ander licht op het onderzoek.
Als op een dag de jongste zoon, George (7), van hoofdinspecteur Cato Isaksen door een vreemde man van school wordt opgehaald slaat de paniek bij de hoofdinspecteur toe. Het lijkt erop dat naarmate Cato Isaksen dichter bij de ontknoping komt, er eveneens een verband is tussen 'de vreemde man' en George én het moordonderzoek. Een ijzingwekkende ontknoping volgt.


De Noorse schrijfster Unni Lindell (1957) schreef meer dan twintig romans en jeugdboeken. In Noorwegen en de andere Scandinavische landen is haar werk voortdurend op de bestsellerlijsten te vinden. Internationaal heeft Lindell zich een miljoenenpubliek verworven. Momenteel worden de eerste vier boeken met hoofdinspecteur Cato Isaksen verfilmd!
Lindell heeft Frans gestudeerd, les gegeven op een basisschool en ze is journaliste geweest. Maar ze heeft zich altijd een schrijfster gevoeld. Lindell heeft voor het schrijven van thrillers veel baat gehad bij haar journalistieke carrière. Ze heeft onder andere reportages gemaakt over vrouwenhuizen en crisiscentra. Deze ervaringen kan ze goed gebruiken in haar misdaadromans.

Zwanenmeer intrigeert van begin tot einde. Uiteraard speelt de hoofdinspecteur weer de hoofdrol in alweer het vijfde deel uit de Cato Isaksen serie. Unni Lindell besteedt dusdanig veel aandacht aan de karakters dat ze echt tot leven komen. Hierdoor ga je meeleven. De schrijfster zegt dan ook: "Ik wil dat mijn lezers in de huid kunnen kruipen van mijn personages, dat ze hen goed leren kennen. Ik probeer in mijn boeken niet alleen slechte en goede mensen te beschrijven. Dat is niet levensecht, ieder mens heeft zijn goede en slechte kanten." Aangezien ik haar boek Dromenvanger eerder al had gelezen wist ik zo?n beetje wat me te wachten stond. Voor thrillerliefhebbers is dit boek dan ook een echte aanrader. Ik heb me echt laten meeslepen door haar krachtige manier van schrijven.

"Misschien is het zo dat schrijver zijn iets is wat men is, en niet wordt. Dat denk ik tenminste. En ik ken kinderen en jonge mensen die schrijver zijn ? die diep van binnen weten dat dat is wat ze willen. Ik denk dat het zo in het leven is ? dat wanneer je iets écht wilt, dat dan ook uiteindelijk gebeurt."

Unni Lindell
Zwanenmeer
368 bladzijden
Uitgeverij Signature
ISBN 90-5672-181-X
Adviesprijs: 19, 95 euro

Bestel Online!

Zwanenmeer
Unni Lindell