Piercing zetten in Den Haag? Dit zijn de beste piercingshops

Vrije tijd door Laura

Of je nu gaat voor een helix of een christina piercing. Als je een nieuw gaatje in je lijf laat schieten, wil je zeker weten dat je bij een goede piercingshop bent. Daarom zetten wij de komende weken de beste piercingshops van Nederland op een rijtje. Hier lees je waar je in Den Haag moet zijn voor een piercing.

piercingshops den haag

Lees ook: Alles over een daith piercing én mijn persoonlijke ervaring ermee

Beste piercingshops in Den Haag

The Tattoo Garden

Laat je niet misleiden door de naam, bij The Tattoo Garden aan de Schoolstraat 16 kun je ook terecht voor een mooie piercing. Het team is bekend met alle soorten, dus ook als je niet komt voor een gaatje op een 'exotische plek', zit je hier helemaal goed. De gezellige shop is helemaal anno 2019 gestyled: met hip groen behang, houten details en veel wit. 

Monika Tattoo & Piercing

Bij Monika ben je aan het juiste adres (Weimarstraat 170) voor een piercing die met zorg en aandacht wordt gezet. En helemaal volgens de GGD-regelementen natuurlijk.

SoeshaPiercing: The Infirmary

Soesha is volledig gespecialiseerd in piercings. Van een helix tot een microdermal (onder de huid): je kunt met een gerust hart aanbellen bij de shop aan de Badhuisstraat 128. De eigenaresse Emmie geeft persoonlijk, maar ook menselijk advies in piercing, nazorg en sieraden. Ze houdt zelfs een weekblog bij op haar website.

Waarom piercingshops?

Wanneer ga je naar een piercingshop? Een gaatje laten schieten in je oorlel kan ook bij menig juwelierzaak en sieradenwinkel. Deze winkels gebruiken vaak een piercingpistool. Het doet in principe wat het moet doen. Wel zijn veel professionele piercers het erover eens dat de meest veilige, precieze en hygiënische manier het piercen met de naald is. Voor deze methode kun je alleen terecht bij piercingshops. Een oorpiercing die door het kraakbeen gaat (dus overal behalve je oorlel) moet sowieso bij een piercingshop worden gezet.

Piercingshops vergelijken: waar moet je op letten

Vergunning 

Elke tattoo- en piercingshop moet een vergunning hebben om piercings en/of tatoeages te zetten. Het papiertje hangt vaak voor het raam van de piercingshops of op een andere zichtbare plek in de winkel. Via deze database kun je van tevoren checken welke piercingshops een vergunning hebben. 

Hygiëne

Ziet de winkel er netjes uit? Draagt de piercer wel handschoenen? Komt de naald uit een steriële verpakking? Geeft de piercer je instructies over de verzorging van je piercing? Hygiëne is een prioriteit bij het piercen. Als dit niet in orde is, kun je nare infecties of besmettingen als hepatitis of zelfs hiv oplopen. Vooral als je gepierced wordt op een intieme plek, is dat echt geen pretje.

Reviews

Als je de beste piercingshops zoekt, is het internet je beste vriend. Google om precies te zijn. Bij de meeste piercingshops vind je tientallen, soms wel honderden reviews van klanten. Neem deze even goed door voordat je bij een piercingshop binnenwandelt. Onthoud wel: ontevreden klanten laten eerder een review achter dan tevreden klanten. 

beste piercingshops den haag

Lees ook: Piercing zetten in Amsterdam? Dit zijn de beste piercingshops