7 redenen waarom het heerlijk is om af en toe een bitch te zijn

Vrije tijd door Sabine

We zijn allemaal weleens chagrijnig en kunnen dan ook prima de bitch uithangen. We flappen alles er zomaar uit zonder eigenlijk na te denken. Niet erg aardig, maar het lucht op! Af en toe is het gewoon heerlijk om een bitch te zijn.
 
Je kent het wel. Die ene vriendin loopt alweer te zeuren over die ene man en ze luistert nóóit naar jouw advies. Dan kan er nog weleens een snauw uit je mond glippen. Goed, misschien niet zo aardig, maar soms is het heerlijk om een bitch te zijn. En af en toe een bitch zijn heeft ook z’n voordelen. 

 
Je kunt even stoom afblazen
Oké, natuurlijk moet je ook rekening houden met anderen, maar wanneer Zara Zeurkous weer eens loopt de kwetteren over haar kwaaltjes, is het zo fijn om af en toe eens even te vertellen hoe jij erover denkt. Even je ongezouten mening eruit gooien, even je hart luchten, heerlijk! De manier waarop maakt op zo’n moment dan even niet uit.
 
Je komt zelfverzekerd over
Ooit een onzekere bitch gezien? Over het algemeen komen bitches vaak zelfverzekerd over. Precies ons punt, een trut in de dop komt vrijwel nooit onzeker over. Of ze ook echt zo zeker is over zichzelf, is dan alleen nog de vraag. 
 
Eerlijk zijn
Het komt er misschien niet zo aardig of tactisch uit, maar vaak ben je hartstikke eerlijk wanneer je een bitchy bui hebt. Wanneer een van je vriendinnen zich weer eens in een lelijke outfit heeft gehesen en aan jou vraagt wat je ervan vindt, moet ze er niet van opkijken als jij eerlijk zegt dat het foeilelijk is. Ja, je had het wellicht anders kunnen verwoorden, maar wanneer jij zegt dat het jouw smaak niet is en dat andere dingen haar mooier staan, zal ze de hint waarschijnlijk niet snappen.
 
Respect
Oké, mensen respecteren je misschien niet wanneer je non-stop de bitch uithangt, maar je laat mensen zo wel weten dat ze niet zomaar over je heen kunnen lopen. Wees trouwens niet altijd een bitch, want dan gaan mensen je ook echt een heks vinden. Maar dat had je waarschijnlijk zelf ook al begrepen.
 
 
Aanzien 
Iedereen is je dankbaar wanneer je Betty vertelt dat haar pauzes altijd tien minuten langer duren dan die van de rest. Want jij zegt wat iedereen denkt, maar niet durft te zeggen. Opeens stijg jij ver in het aanzien van je collega’s. Nooit verkeerd natuurlijk. 
 
Je krijgt meer voor elkaar
Je moet natuurlijk niet je baas uitkafferen, maar wanneer je regelmatig je mond opentrekt en niet over je heen laat lopen, kun je meer voor elkaar krijgen dan Bea Braverik. Zoals het gezegde luidt: brutale mensen hebben de halve wereld. 
 
Acceptatie 
Als je regelmatig een bitch bent, accepteren ook je vriendinnen dat aan je. Als je altijd Lieve Lieke uithangt en dan een keer je vriendin aanspreekt op haar vreemde gedrag, heb je meteen een wereldoorlog van drie jaar ontketend.  
 
Waarom vind jij het zo fijn om af en toe even bitchy te zijn?