De magie van het winkelen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
De magie van het winkelen

is op een bijzondere manier geschreven. Auteur Underhill gaat met je winkelen en neemt je letterlijk mee naar een willekeurig (bestaand) Amerikaans winkelcentrum. In ieder hoofdstuk komt een ander onderwerp aan bod, zoals de achitectuur van een gebouw, de bereikbaarheid, de inrichting en indeling van het centrum en de soorten winkels. Ook de inrichting van de winkels, van etalage tot de opstelling van de producten, komt uitgebreid aan bod. Underhill heeft een duidelijke mening hoe een winkelcentrum in elkaar zou moeten zitten. Dat komt omdat hij naast schrijver ook jarenlange ervaring heeft met het adviseren van winkelcentra over de hele wereld.

Het boek leest lekker weg, er staan heel veel herkenbare situaties in waar je nu op een zakelijke manier kennis mee maakt (Waar is de wc, wat doe ik met mijn man en waar laat ik mijn boodschappen?). De strekking is wel erg Amerikaans en ik kan er niet precies de vinger er op leggen waarom dit zo verschilt van Europese winkelcentra. Wellicht het massale of de immens belangrijke plaats die winkelcentra voor deze mensen inneemt. Voor menig Amerikaan is de plaatselijke shopping mall dé manier van vertier en zien wij nuchtere Hollanders een winkelcentrum vooral als plek voor een gezellig middagje winkelen. Wij hebben wat dat betreft veel meer mogelijkheden binnen een korte afstand, zo vol als alles hier op elkaar gebouwd is...

De magie van het winkelen is goed geschreven, informatief en leest lekker weg. Ik vraag me wel af voor welke doelgroep het is geschreven. Als ervaren shopster wil ik eigenlijk buiten alle commerciële achtergronden van mijn winkelcentrum gehouden worden. Voor de zakenmensen die van plan zijn hun geld in een nieuw te bouwen project te steken, lijkt het me te populair geschreven. Kortom, ik denk dat je als kleine zelfstandige of detaillist een goed beeld krijgt van de do's en don'ts van een winkel en bruikbare ideeën opdoet.

Afbeelding verwijderd door redactie

Paco Underhill
De magie van het winkelen
237 bladzijden
Uitgeverij: De boekerij
ISBN: 90-255-4454-0
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!

De magie van het winkelen
Paco Underhill