Gevallen engel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De vorige eigenaar heeft na zijn overlijden het landgoed in de buurt van het Ierse Skibbereen nagelaten aan Lydia, die na de dood van haar echtgenoot en het vertrek van haar dochter haar dagen doorbrengt met tuinieren en het geven van rondleidingen aan nieuwsgierige toeristen. Op een dag loopt ze in de tuin de mysterieuze jonge Adam tegen het lijf. Deze Adam ontpopt zich als een redder in nood als Lydia gewond raakt na een nare val.

Het enige dat Lydia van Adam weet is dat hij uit Engeland komt en op een lokale vissersboot werkt. Nadat ze een artikel over haar dochter leest in een tijdschrift, vraagt Lydia aan Adam om op zoek te gaan naar haar dochter Grace die ze vijfentwintig jaar geleden voor het laatst heeft gezien. Grace werkt inmiddels als lerares en woont met haar tienerdochter Amelia in Dublin. Met de auto van Lydia plus een flink pak geld vertrekt Adam richting de Ierse hoofdstad. Op datzelfde moment begint de lokale politie van Skibbereen een zoektocht naar Maria Grimes, moeder van twee kinderen, die spoorloos verdwenen is.
Deze mysterieuze verdwijning, de gruwelijke waarheid achter de vervreemding tussen moeder en dochter en de motieven die Adam heeft om Lydia te helpen worden langzaam duidelijk en eindigen in een bloedstollende climax.

Van begin tot einde was ik geboeid door dit spannende verhaal. Door de intrigerende schrijfstijl van de auteur wordt stukje bij beetje duidelijk hoe de personages onderling verbonden zijn en waarom ze bepaalde keuzes maken of hebben gemaakt.
Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die nog een spannend boek zoekt om bijvoorbeeld mee te nemen naar een leuke vakantiebestemming!

Afbeelding verwijderd door redactie

De schrijfster van het boek, Julie Parsons, is geboren in Nieuw-Zeeland en woont nu in Ierland. Ze heeft al verschillende hoog aangeprezen thrillers op haar naam staan. Ze vestigde haar reputatie als literaire thrillerauteur met misdaadromans als 'Het laatste vonnis' en 'Wraakgodin'.

Afbeelding verwijderd door redactie

Julie Parsons
Gevallen Engel
320 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1473-4
Adviesprijs: 16,90 euro