De triomftocht van Ivete Sangalo (+WIN!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe voelt het om hier in Nederland voor een uitverkochte zaal te staan?

Geweldig natuurlijk! Ik zing Braziliaanse liedjes dus ik weet dat niet iedereen verstaat wat ik zing. Toch heerst er een vibe die vergelijkbaar is met die in Brazilië. Dat is toch wel heel erg bijzonder.

Tijdens het concert zong het publiek veel liedjes woord voor woord mee, terwijl je hier toch nog vrij onbekend bent.

Er waren een heleboel Brazilianen in de zaal. Dat zijn vast allemaal Brazilianen die hier in Nederland een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Ik denk dat de Nederlanders die er waren mij misschien kennen van hun vakanties in Brazilië. Bahia is een populaire vakantiebestemming waar ook veel Nederlanders naartoe komen. Misschien dat ze kennis gemaakt hebben met mijn muziek in de uitgaansgelegenheden waar ze komen.

Wat is het verschil tussen het publiek in Brazilië en hier in Europa?

Het Braziliaanse publiek volgt me al jaren en draagt me op handen. Dat doen ze al vanaf het prille begin toen ik nog deel uitmaakte van de carnavalsband Banda Eva. Met hen heb ik zes albums gemaakt en meer dan vier miljoen platen verkocht. Daarna ben ik solo gegaan en is mijn succes gewoon verder gegaan. Het publiek buiten Brazilië moet ik nog veroveren, maar dat gaat echt al heel erg goed!

Afbeelding verwijderd door redactie

Kun je wat vertellen over Banda Eva? Hoe ben je daar terechtgekomen?

Ik kende Jonga Cunha, de producer en oprichter van Bloco Eva, een beroemde Carnavalsgroep uit Bahia. Hij had me gezien toen ik meedeed aan een 'micareta', een soort Bahiaans straatcarnaval en was meteen laaiend enthousiast. Vanaf dat moment maakte hij mij de leidster van zijn nieuwe band die dus de naam Banda Eva kreeg. Vanaf dat moment werd muziek mijn lust en mijn leven. Ik kan me nu geen leven zonder muziek meer voorstellen, eerlijk gezegd.

Voordat je de muziek in ging was je fotomodel toch?

Dat klopt helemaal ja. Het was iets wat ik wel erg leuk vond. Ik hield van aandacht en het was natuurlijk leuk dat iedereen zei dat ik mooi was. Ik dacht toen dat de modellenwereld wel iets voor mij zou zijn. Maar toen ik er eenmaal in zat viel het toch allemaal tegen. Het is een beetje een leeg wereldje eigenlijk. Op een gegeven moment wist ik dat het werk me niet genoeg voldoening. Daarom heb ik nooit spijt gehad van mijn beslissing.


Wat was het belangrijkste moment uit je carrière tot nu toe?
Allereerst het moment waarop ik begon met een professionele muziekcarrière. Toen vielen er een hele hoop dingen op hun plaats. Ik was bezig met datgene wat ik het liefste deed. Daarnaast had ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en kon er ook nog eens van leven. Een ander belangrijk moment was toen ik Banda Eva verruilde voor een solocarrière. Toen was ik helemaal op mezelf aangewezen en lagen er weer nieuwe uitdagingen voor me. Het voelde eigenlijk gewoon weer als een nieuw begin.

In welke landen buiten Brazilië ben je het populairst?

Om te beginnen in Portugal, maar dat is eigenlijk logisch omdat ze daar dezelfde taal spreken. Ook in Spanje zijn de mensen erg enthousiast. Eigenlijk ben ik overal populair waar veel Brazilianen wonen. Het niet Portugees sprekende publiek moet je langzaam veroveren door veel op te treden en daar zijn we nu mee bezig. Zo kan ik Brazilië ook op een positieve manier op de kaart zetten. Een ding is zeker: Ik hoop snel terug te komen naar Nederland. Dan hoop ik niet één maar drie keer de Heineken Music Hall uit te verkopen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vrolijke, opzwepende zomerklanken van Ivete Sangalo? Met haar muziek haal je vast de eeuwige zon in je huis. Vrouw.nl stelt enkele exemplaren van Ivete's album én enkele t-shirts in de Braziliaanse geelgroene kleuren beschikbaar voor diegenen die antwoord kunnen geven op de volgende vraag:

Wat is de naam van de vroegere band van Ivete Sangalo?

Mail het antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl
Vermeldt tevens je naam, adres én gebruikersnaam op Vrouw.nl Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts 1 inzending per adres wordt geaccepteerd.
Meedoen aan deze prijsvraag kan t/m 17 juli.