Vriendinnen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Vriendinnen komen tientallen vrouwen aan het woord die hun vriendschap beschrijven. Wat ze in de ander vinden, hoe hun vriendschap is ontstaan en welke dingen ze met elkaar delen. De inleiding beschrijft het fenomeen 'vrouwenvriendschap', die veel overeenkomsten laat zien met bijvoorbeeld een liefdesrelatie. Je snuffelt aan elkaar, merkt dat er 'iets' ontstaat en langzaamaan ontstaat er een vriendschap. Dat het uitgaan van zo'n vriendschap kan aanvoelen als liefdesverdriet is dan ook niet vreemd.

Uit de verhalen met Amerikaanse vrouwen komt naar voren dat ze ieder verschillende vriendschappen er op nahouden. Maar ze hebben vaak één echte hartsvriendin waarmee ze lachen, naar elkaars verdriet luisteren, elkaar de waarheid zeggen ? zelfs wanneer het moeilijk is om die te zeggen ? en voor wie ze opkomen wanneer dat nodig is. Soms kennen ze jou beter dan jij jezelf kent en zij begrijpen je wanneer niemand anders je begrijpt.

Vriendinnen vertelt de verhalen van oude, nieuwe, beste en verloren vrienden, soulmates en vertrouwelingen en gaat in op alle facetten van deze waardevolle relaties. Ieder hoofdstuk wordt ingeleid met een quote over vriendschap van een bekend persoon. Het boek leest lekker weg en is daarom een ideaal cadeautje om je beste vriendin te geven. Gewoon, omdat ze je vriendin is...

De auteurs zijn zelf ook vriendinnen. Carmen Renee Berry is een voormalig psychotherapeut en schreef verscheidene boeken over relaties. Tamara Traeder is uitgever en advocaat. Zij hebben een rijke en dankbare vriendschap met elkaar en wonen ieder aan een andere kant van Californië.

Afbeelding verwijderd door redactie

Vriendinnen
Carmen Renee Berry en Tamara Traeder
237 pagina's
Uitgeverij: BZZTôH
ISBN: 90-453-0492-9
Adviesprijs: 14,50 euro

Bestel Online!

Vriendinnen
C.R. Berry & T. Treader