Zo bespaar je ?s ochtends tijd

Vrije tijd door Sabine
We willen ’s ochtends het liefst pas opstaan op het moment dat we al lang een uur aan het werk horen te zijn. Opstaan is nu eenmaal vrij lastig. Gelukkig kun je op deze manieren ’s ochtends wat tijd besparen. 
 
Je dag goed beginnen is iets wat iedereen wil, maar voor jou begint die dag al niet goed als je door je wekker wordt gewekt en niet als je uit jezelf wakker wordt. Je wilt daarom zo lang mogelijk blijven liggen. Logisch. Die 5 minuten maken natuurlijk een enorm verschil. Op deze manieren bespaar je ’s ochtends tijd. 
 
Douche ’s avonds 
Vooral als je ’s ochtends met je duffe kop onder de douche staat, kan het best moeilijk zijn om die warme straal te verlaten. Bovendien kun je heel wat tijd besparen door die douche ’s ochtends over te slaan. Natuurlijk sturen we je niet vies naar je werk, in de avond douchen is namelijk de oplossing. Dan hoef je ’s ochtends je natte haren ook niet te föhnen en kun je meteen beginnen aan het in model brengen van je haar. 

 
Leg je kleren vast klaar 
Hoe vaak staan vrouwen wel niet besluiteloos voor de kledingkast? Vaak. Dan trekken we alles van de hangers en roepen we dramatisch dat we niets hebben om aan te trekken terwijl we zelf ook wel zien dat je, als je dat zou willen, een jaar lang een andere outfit aan zou kunnen trekken. Zoek daarom ’s avonds vast je outfit. Dan kun je dit dilemma ’s ochtends overslaan. 
 
Ontbijt simpel 
Natuurlijk zijn een paar gebakken eieren op je boterham lekker, maar het neemt wel veel tijd in beslag hoor. Kies voor een simpel ontbijt dat je zo klaar hebt en wat je ook niet te veel tijd kost om naar binnen te werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor muesli, maar als je dat niet goed naar binnen kunt werken, bespaart je dat natuurlijk ook geen tijd. 
 
Maak je lunch de avond van te voren klaar 
Misschien ben jij wel gezegend met een mooie bedrijfskantine en hoef je ’s ochtends helemaal geen bammetjes mee te nemen naar je werkt, maar velen hebben die luxe niet. Dus je staat ’s ochtends braaf je boterhammen met kaas in boterhamzakjes te doen. Om toch nog een paar minuten te besparen hierop, zou je je lunch ook de avond van te voren klaar kunnen maken. Het enige wat je dan ’s ochtends nog hoeft te doen, is onthouden je lunch uit de koelkast te vissen. 

 
Zet je telefoon uit 
Je hebt natuurlijk een hele nacht zonder Facebook en andere social media gezeten en moet ’s ochtends even kijken wat je hebt gemist. Logisch hoor. Maar wanneer jij op je telefoon zit, gaan de minuten erg snel. Zet je telefoon ’s ochtends uit of beloof jezelf in ieder geval niet op je telefoon te kijken. Scheelt een hoop! 

Hoe lang heb jij 's ochtends nodig?