Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De eerste Pirates-film, The Curse of the Black Pearl, was goed voor 940 miljoen euro wereldwijd. In deze film zagen we hoe Jack Sparrow (Johnny Depp) zijn schip The Black Pearl terug kreeg en hoe de vervloekte kapitein Barbossa werd uitgeschakeld. Er bloeide ook iets moois op tussen William Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley).

Verhaal

In dit tweede deel blijkt dat Jack Sparrow nog in het krijt staat bij Davy Jones, eigenaar van het spookschip The Flying Dutchman. Sparrow blijkt zijn ziel verkocht te hebben aan deze legendarische zeeman. Jones is echter geen doorsnee kapitein; hij heeft de looks van een inktvis en zijn bemanningsleden zijn op z'n zachtst gezegd angstaanjagend. Kapitein Jones beschikt over een gevaarlijk wapen: het zeemonster Kraken gehoorzaamt alleen hém.

Will en Elizabeth zijn druk bezig met trouwplannen, maar die worden ruw verstoord als blijkt dat ze allebei ter dood veroordeeld worden wegens het helpen van piraat Jack Sparrow. Dat laten ze natuurlijk niet over hun kant gaan en ieder gaat op zijn eigen manier op zoek naar Sparrow om met zijn kompas onder de doodstraf uit te komen. Als ze dit bijzondere kompas terugbrengen naar de gouverneur zullen ze vrijgelaten worden. Sparrow heeft echter hun hulp nodig voor andere doeleinden. Hij is op zoek naar de sleutel van een schatkist waarin zich het kloppende hart bevindt van Davy Jones. Maar hij is niet de enige?

Afbeelding verwijderd door redactie

Geen kinderfilm

Ook Pirates 2 is een Disneyfilm. Dit mag dan lieflijk klinken, een kinderfilm is het zeker niet. Eerder een Disney-sprookje met een dark side. Veel scènes zijn ruw en spannend, vooral voor jonge kinderen. Neem ze dus liever niet mee naar POTC 2, want ze krijgen gegarandeerd nachtmerries. Tweeënhalf uur is ook wel een erg lange zit.

Dead Man?s Chest is spektakel, spektakel, spektakel! Aan dit vervolg op de blockbuster uit 2003 is duidelijk te zien dat het budget gigantisch was. Prachtig geanimeerde figuren, wilde zeescènes, fantastische kostuums; alles klopt. Een visueel meesterwerk! Gore Verbinski levert wederom een film die het waard is om voor naar de bioscoop te gaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Zonder al te veel te verklappen, moet ik zeggen dat het einde me enigszins teleurstelde. Net als bij de Lord of the Rings-trilogie had ik hier een beetje het idee dat ik meer dan twee uur voor niks had zitten kijken. Het echte einde volgt namelijk pas in deel drie, waarvan de naam nog niet bekend is. Het is de bedoeling dat dit derde deel volgend jaar in de bioscopen verschijnt. Het wachten kan dus weer beginnen...

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Met o.a. Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley
Regisseur: Gore Verbinski
Tijdsduur: 150 minuten
Vanaf 13 juli in de bioscoop