Justin Timberlake kleinschalig in Paradiso

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een uur lang liet Justin Timberlake pers en fotografen wachten. Dat was zaterdag toen de superster voor een kort bezoek in Amsterdam was voor een persconferentie en een optreden. De reden van zijn verlate verschijning werd pas later bekend: Mr. Timberlake's vliegtuig zou vertraging hebben gehad. Later op de dag maakt hij alles goed met een leuk optreden in Paradiso.

Hieronder een korte impressie van Justins persconferentie, waarbij de journalisten van tevoren meegedeeld werd dat je beslist geen vragen over Justins privé-leven mocht stellen...

Waarom is je concert alleen toegankelijk voor 18+?

Ik denk dat het op een misverstand rust, want in Amerika, maar niet in Nederland, moet je 18 zijn om een club binnen te komen. In Nederland is dat volgens mij acht jaar toch? (lacht). Het moet dus te maken hebben met miscommunicatie tijdens het plannen van de shows. Ik ben er ook pas vanmorgen achter gekomen.

Justified je vorige album was erg persoonlijk. Hoe zit dat met Future Sex/Love Sounds?

Op mijn vorige plaat heb ik mijn hart al helemaal uitgestort. Alles wat ik aan persoonlijke verhalen kwijt wilde staat dus al op 'Justified'. Ik heb mijn lesje wat dat betreft ook wel geleerd, eerlijk gezegd. Op mijn nieuwe album vind je wel autobiografische ideeën terug maar daar blijft het bij.

Afbeelding verwijderd door redactie

Je nieuwe single is Sexy Back. Wat is jouw definitie van sexy?

Voor mij zit dat in je manier van lopen of praten of hoe iemand zichzelf presenteert. Het gaat niet om de kleren die je aan hebt maar de manier waarop je ze draagt. De manier waarop je iets zegt en niet wát je zegt.

"Whip me if I disbehave" is een zinnetje uit een van je nieuwe nummers. Behoorlijk gewaagd. Ben je soms op zoek naar een sexier imago?

Ik maak gewoon muziek en denk er niet over na of ik een sexier imago wil of niet. Er was dus geen opzet in het spel en geen bewuste keuze. Zo kwam het er gewoon uit.

Je zingt, je acteert, je danst en je hebt een eigen kledinglijn. Wat is volgens jou je grootste talent?

Ehhhh? geen idee! Ik denk dat het vooral gaat om de manier waarop ik naar de wereld kijk. Mijn belangrijkste bijdrage is misschien wel mijn bescheiden houding. De filmster moet nooit groter worden dan de film of de muzikant groter dan de muziek. Als dat zo is dan werkt het ook niet meer.

Afbeelding verwijderd door redactie

's Avonds gaf Justin Timberlake ook nog een intiem concert (18 + dus) voor een select gezelschap dat er snel bij was om een kaartje te bemachtigen. De fans kregen geen spijt want de 'nieuwe' Justin haalde alles uit de kast voor een spetterend showtje met alles erop en eraan. De superster begon met Cry Me A River, het nummer waarvan nog steeds beweerd wordt dat hij dat ooit voor ex Britney Spears schreef. Verder bracht hij een paar songs van FutureSex/LoveSounds, het album dat op 9 september in de winkels ligt. In Paradiso bracht Justin afwisselend oud en nieuw werk. Fans die hoopten op een echt 18+ concert worden teleurgesteld: het was een 'gewoon' Justin Timberlake concert, maar wel met veel gedrevenheid gebracht.