Martijn en de Magiër

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Martijn krijgt weinig aandacht van zijn ouders.Die zijn te druk met hun winkel. Pas wanneer Martijn (Bart Gabriëlse) thuis komt met een onvoldoende rapport en de mededeling dat hij blijft zitten, zien zijn ouders hem staan. Zijn moeder is begripvol, maar zijn vader heeft geen goed woord over voor de prestaties van zijn zoon. Martijn heeft een negen voor opstellen, maar dat vindt zijn vader niet belangrijk. De enige die hem begrijpt is zijn opa (Lex Goudsmit) in het bejaardenhuis. Die luistert tenminste naar zijn verhalen.

Na een ruzie met zijn vader rent Martijn van huis weg. Op dat moment loopt hij tegen de crew aan die een sprookjesfilm opneemt bij hem in de buurt. De regisseur (Jeroen Krabbé) is meteen helemaal weg van Martijn. Hij moet de hoofdrolspeler worden, maar dan moet hij wel eerst toestemming hebben van zijn ouders. Martijn vertelt dat hij geen ouders meer heeft en dat hij opgevoed wordt door zijn opa. Samen met zijn opa keert hij terug naar de set waar de regisseur en producent in zak en as zitten, omdat de magiër heeft afgebeld. Het probleem is snel opgelost, want opa blijkt de perfecte magiër te zijn.

Samen zullen zij de film tot een succes maken, maar dan moet opa wel geholpen worden door een echte magiër (Joost Prinsen). In de winkel kwam een mysterieuze man, maar waar hij woont weet Martijn niet. Hij besluit op zoek te gaan en komt bij het circus uit. Michiel, het hulpje van de Magiër, vertelt dat hij echt niet zal helpen. Hij vertelt meer over de magiër en zijn angst voor hem. Martijn wil Michiel helpen. Het lijken twee verschillende verhalen te zijn, maar naarmate de film vordert blijkt de echte magiër zich met de film te bemoeien. Hij wil de opnames storen, maar werkt ze juist in de hand. Hij heeft de krachten die Martijns opa niet heeft. Dit levert een heleboel grappige scènes op.

Zoals in de meeste kinderfilms komt het op het eind allemaal weer goed. Toch blijft het tot de laatste minuut spannend. Gaat het niet om Michiel en de mysterieuze magiër, dan is er wel weer iets met de sprookjesfilm aan de hand. Ik vind het dan ook een heel vlotte film, waarin altijd wel iets gebeurt. Leuke film voor kinderen, maar let op kleine kinderen, want de magiër is een enge man.

Natuurlijk is deze film niet zo flitsend en spectaculair als je 'm vergelijkt met de kinderfilms van tegenwoordig, maar toch vind ik het nog steeds een aanrader. Het verhaal is nog steeds leuk. De acteurs doen het allemaal goed. Ik had ook niet anders verwacht, want het zijn natuurlijk niet de minste namen die voorbij komen. Jeroen Krabbé en Joost Prinsen zijn na zoveel jaar toch nog steeds bekende namen.

Kortom: een leuke film om eens samen met je kids te bekijken. Terwijl jij herinneringen aan vroeger ophaalt, genieten zij van het spannende verhaal.

Afbeelding verwijderd door redactie

Martijn en de Magiër
Met o.a. Lex Goudsmit, Joost Prinsen en Jeroen Krabbé.
Tijd: 104 minuten
Adviesprijs: 15,99 euro
Adviesleeftijd: Alle

Bestel Online!

Martijn En De Magiër
Karst van der Meulen