Het genot van een prooi!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In een duizelingwekkend tempo stort thrillseeker Raven zich van de ene ontmoeting in de andere. Altijd op zoek naar spanning en avontuur waarbij ze haar eigen grenzen onderzoekt, verlegt en soms ook overschrijdt. Haar zoektocht is zeker niet zonder risico. Daar waar de gemiddelde mens voor veiligheid zou kiezen, gaat Raven juist verder. Ze heeft blind dates waarbij seks het vooropgezette doel is, ze stort zich in het uitgaansleven, daagt uit en verleidt. Dat brengt haar in lachwekkende, gênante, spannende, maar soms ook ronduit gevaarlijke situaties waarbij ze echte doodsangst ervaart.

Ondertussen is ze in het dagelijkse leven 'gewoon' een alleenstaande moeder van twee kinderen met al haar dagelijkse beslommeringen. Ze voedt haar kinderen op tot zelfstandige mensen die op moeten komen voor zichzelf en niet over zich heen moeten laten lopen. Ze moesten eens weten waar hun moeder zelf over fantaseert?beseft ze tegelijkertijd. Dit contrast is treffend. Zo ook de beschrijving van haar twijfels of haar verlangens en gedachten wel normaal zijn? Wanneer ze via Internet op een site over BDSM (bondage, discipline/dominantie en sado-masochisme) komt, gaat er een wereld voor haar open.

Het boek is toegankelijk, makkelijk leesbaar en in de ik-vorm geschreven. De rode draad in het boek is het gesprek met haar Meester: in opdracht van Hem vertelt ze over haar wilde leven vóór Hem. De verschillende op zichzelf staande hoofdstukjes geven zicht in haar nachtelijke avonturen, maar ook haar moeilijke jeugd en pijnlijke echtscheiding komen daarin aan bod.

Ik heb het boek in een dag uitgelezen. De vraag die mij mateloos fascineerde is deze: hoe kan iemand vrijwillig gepijnigd, vernederd en gegeseld willen worden en zich daarbij nog gelukkig voelen ook? Het boek geeft geen algemene antwoord op deze vraag, wel kan ik invoelen hoe Raven dat voor zichzelf analyseert en verklaart. Toch blijf ik met een on-af gevoel zitten wanneer ik het boek definitief sluit. Heel graag had ik meer gelezen over hoe de relatie met haar Meester nu is en hoe ver ze is gekomen in haar ontdekkingstocht met hem samen? Maar misschien blijft dat geheim bewaard voor een volgend boek?

Tot slot, voor iedereen die een beetje voyeuristisch ingesteld is, niet vies is van duidelijke taal en het thema van dit boek prikkelend vindt, is het zeker de moeite waard.

Raven Dice
Het genot van een prooi!
211 bladzijden
Uitgeverij: www.uitgeverijaspekt.nl
ISBN: 90-5911-164-8
Adviesprijs: 16,95

Bestel Online!
Het genot van een prooi
Dice, R.