Onder de blote hemel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Anna's carrière als tuinhistorica verloopt succesvol. Ze heeft net een belangrijke opdracht beginnen gehaald: ze mag een grote vermoedelijk oude tuin in kaart brengen. De tuin, die bij een groot Engels landhuis hoort, is vervallen, maar Anna heeft er veel zin in. Op privégebied gaat het minder. Ze is net gescheiden en nu is haar hele familie opeens in jubelstemming, omdat haar zusje gaat trouwen.

Ze stort zich enthousiast op het nieuwe project. Samen met de klusjesman Will zoekt ze naar aanwijzingen op zolder. Anna wil alles over de tuin weten, want als het echt een historische tuin is, dan kan de eigenaresse verschillende subsidies aanvragen, waardoor de tuin gered wordt van de teloorgang. Anna ontdekt in korte tijd heel veel, maar haar aandacht verslapt als ze de kleinzoon van de eigenaresse van de tuin ontmoet.

Er bloeit al snel een harstochtelijke relatie op. Anna is dol op Oliver al is hij tweehonderd procent anders dan zij is. Hij leeft om te genieten. Gaat ieder weekend uit en gaat dan door tot vroeg in de ochtend. Een echt zakenmannetje. Oliver zal het landgoed erven als zijn grootmoeder overlijdt. Hij is de enige erfgenaam en heeft er dan ook belang bij dat Anna de tuin grondig analyseert. Of toch niet? Heeft hij misschien toch een andere agenda...

Laat Anna zich meeslepen of blijft ze zichzelf. Je zou haar haast willen waarschuwen voor Oliver, de gladjakker. Anna is zo naïef en wordt steeds slordiger op haar werk, terwijl dat altijd haar lust en leven was. Dan is er ook nog die klusjesman... Stiekem vindt ze hem ook wel erg leuk en als hij haar een tip geeft na afloop van het onderzoek over de tuin, graaft ze verder in het verleden tot ergenis van Oliver.

Onder de blote hemel eindigt op verrassende wijze. Al voelde ik het wel een beetje aankomen... Wil je weten hoe het afloopt, dan zul je het boek moeten lezen. Of dat de moeite waard is? Ja, dat is het zeker. Het is een vlot geschreven roman die leest als een trein ondanks dat Anna niet het boeiendste beroep heeft. Echt een aanrader voor in de vakantie: ga lekker lezen en laat je verrassen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Sarah Duncan
Onder de blote hemel
352 bladzijden
Uitgeverij: Sijthoff
ISBN: 90-245-5547-7
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!

Onder de blote hemel
Sarah Duncan