Tiziano Ferro - Nessuno è solo

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Niet dat hij stil heeft gezeten want eind 2003 kwam Tiziano met zijn tweede album Centoundici (wat '111' betekent), met als single Sere Nere. In thuisland Italië bleef hij echter zijn sterstatus behouden. Daar ging zijn muziek als Ciabatta's over de toonbank net als in Zwitserland, Frankrijk, Belgie en Turkije. Het uitbrengen van zijn muziek in het Spaans bezorgde hem ook roem in alle Spaanstalige landen.

Maar nu is Tiziano Ferro terug. En hoe! Met zijn single Stop!Dimentica (Stop! Vergeet het) van zijn nieuwste album Nessuno è solo (Niemand is alleen) bestormt hij momenteel de hitparades over de hele wereld. En ook ik ben er erg van gecharmeerd. Momenteel wordt de single volop gedraaid op de radiostations en hoor ik veel positieve geluiden om me heen. Zou het inderdaad liggen aan het feit dat deze track veel weg heeft van de tachtiger jaren? Voor mij wel. Het is verfrissend om anno 2006 deze muziekstroming weer te horen en dan vooral omdat het om een spiksplinter nieuw nummer gaat.

Terwijl het nummer Perdono hier in Nederland een grote hit werd, waren mijn Caesiliaanse (inside joke, is natuurlijk Siciliaanse) vrienden niet echt gecharmeerd van Tiziano. In hun ogen was deze jonge Italiaan meer het equivalent van Frans Bauer! En ondanks dat ook ik die zomer mijn heupen bewoog op dit nummer was ik het deuntje al snel beu. Nessuno è solo is dan ook pas het eerste allbum die ik van deze artiest heb beluisterd. Naast een paar up tempo songs worden er toch vooral ballads vertolkt op deze CD en ik moet zeggen dat, ik heb deze schijf inmiddels al vele malen beluisterd, ik het tot op heden nog steeds heerlijke muziek vind. Maar wie weet ligt dat wel aan mijn romantische inslag. Dus wil je Italiaanse romantiek, met af en toe een swing, dan is Nessuno è solo zeker een aanrader.

Tracklist
01 Tarantola d'Africa 4:46
02 Ti scatterò una foto 4:34
03 Ed ero contentissimo 4:13
04 Stop! Dimentica 3:46
05 E fuori è buio 3:46
06 Salutandotiaffogo 3:42
07 E Raffaella è mia 3:13
08 La paura che... 4:03
09 Baciano le donne (feat. Biagio Antonacci) 3:20
10 Già ti guarda Alice 4:17
11 Mio fratello 4:57

Tiziano Ferro
Nessuno è solo
Label: EMI
Adviesprijs: 26,99 euro Speciale Uitgave
Adviesprijs: 22,99

Bestel de Speciale Uitgave Online!

Nessuno E Solo (speciale uitgave)
Tiziano Ferro