Het Droomhuis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Kate en Simon, twee dertigers, hebben in hun leven al de nodige downs te verwerken gehad. Simon had al bijna een jaar geen vaste baan toen Daisy werd geboren en Kate getroffen werd door een ernstige postnatale depressie. Volgens de arts was dit te wijten aan het onverwerkte verdriet door het plotselinge overlijden van haar oudere zus, toen Kate zeventien was. Het trauma van de zware bevalling had duidelijk de oude wond opengereten.

Inmiddels heeft Simon weer een vaste baan, is Sam geboren en door het aanstellen van een au pair kan Kate ook weer aan de slag als publiciteitsagente. Alles valt langzaam maar zeker weer op z?n plaats. Er is echter een wens die ze graag vervuld zouden zien; een eigen huis met tuin waar de kinderen kunnen ravotten maar het allerbelangrijkste voor Kate: waar ze zichzelf zou kunnen zijn. Het rijtjeshuis waar ze nu in wonen is veel te klein voor drie volwassenen en twee kinderen. Tot op een dag Simon voorstelt om London te verruilen voor het platteland.

Tijdens een bezoekje aan Norwich wordt Kates blik getrokken naar een etalage met snuisterijen uit de jaren twintig en dertig. In een glazen vitrine ligt in een hoekje een medaillon aan een ketting, met een beeltenis van een meisje met golvend haar en een duif op haar handpalm. Van de medaillon ontbreekt jammer genoeg de helft maar toch weet Kate dat ze het al eerder heeft gezien. Maar waar? Een ding is zeker, ze moet het sieraad hebben. Diezelfde nacht droomt ze voor het eerst over het prachtige huis, Het Droomhuis.

Door de boeiende vertelwijze word je deelgenote van de zoektocht van Kate naar haar droomhuis. Het is dusdanig prettig geschreven dat het ook 'mijn' zoektocht werd met alle herkenbare facetten als pijn, verdriet en tragiek, die elkaar kruisen. Precies zoals je kunt verwachten op je levenspad en waar je van harte hoopt dat uiteindelijk de liefde zal overwinnen. Kates droomhuis staat voor mij dan ook voor veel meer dan alleen maar de ultieme plek om te wonen. Het staat denk ik ook voor thuiskomen, daar waar haar hart liefde kan schenken en ontvangen. Wil je meegevoerd worden met een romantische doch ook realistische droom, lees dan Het Droomhuis.

Rachel Hore
Het Droomhuis
394 bladzijden
Uitgeverij: www.boekerij.nl
ISBN: 9022544702
Adviesprijs: 18,95 euro

Bestel Online!

Het droomhuis
R. Hore