De ster van Babylon

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Archeologie saai? Als het aan auteur Barbara Wood ligt niet, want zij bracht onlangs de spannende roman De ster van Babylon uit. Hoofdpersonen Candice en Glenn gaan samen op zoek naar 'iets' dat de ster van Babylon zou moeten zijn. Blijkbaar is het heel belangrijk, want op zijn sterfbed draagt professor Masters dat aan hen op. Hoe verder ze zoeken, hoe meer ze te weten komen over de achtergronden van een geheim genootschap van Alexandrijnen. Door de eeuwen heen heeft deze groep mensen uit alle windstreken een bijzondere verzameling van oudheden verzameld, maar met welk doel?

Het verhaal speelt in de tegenwoordige tijd en de zoektocht is de rode draad in het verhaal. Tussen de hoofdstukken door krijg je flashbacks naar gebeurtenissen uit de oudheid, die verklaren hoe het genootschap van Alexandrijnen is ontstaan en hoe het zich heeft ontwikkeld. Hierdoor wordt stukje bij beetje duidelijker waar Candice en Glenn naar op zoek zijn. Ze worden op hun reis door Egypte, Damascus en Los Angeles flink dwarsgezeten door de machtige leider van de orde, die nergens voor terug lijkt te deinzen. Hij is zelfs zo gevaarlijk dat het lot van het voorbestaan van de mensheid in hun handen ligt!

De ster van Babylon is een spannende avonturenroman met veel historische details. Het leest lekker weg en heeft veel afwisseling door de flashbacks. Stukje bij beetje wordt het de hoofdrolspelers en de lezer duidelijk wat er aan de hand is en pas in het laatste hoofdstuk komt alles samen in een explosief hoogtepunt. Een knap geschreven en vermakelijk boek dat je niet kunt wegleggen.

Afbeelding verwijderd door redactie


Barbara Wood
De ster van Babylon
400 bladzijden
Uitgeverij: House of Books
ISBN 90-443-1584-6
Adviesprijs 17,90 euro