Starbucks lanceert gloednieuw drankje met vanille brûlee en havermelk

Vrije tijd door Lien

Echte Starbucks-liefhebbers zijn bekend met het concept van een nieuw drankje bij ieder seizoen. De lente staat voor de deur: hoog tijd voor een kersverse toevoeging aan het Starbucks-menu. Deze keer betreft het een zoete koffie bestaande uit een mix tussen vanille brûlee en havermelk.

Een zoete iced koffie

Fans van crème brûlee kunnen hun hart ophalen met deze gloednieuwe smaak en zullen 'm ongetwijfeld willen uitproberen. De variant heet de Iced Vanilla Brûlee Oat Shaken Espresso, een hele mond vol dus. Maar als je simpelweg een vanille espresso bestelt zullen ze vast wel begrijpen dat je dit lentedrankje bedoelt. Deze koffie was al enige tijd beschikbaar in de VS. En dit bleek een groot succes, waardoor het nu ook in Nederland verkrijgbaar is.

Gekarameliseerde vanille en havermelk

Hoe wordt het gemaakt? Om te beginnen gebruikt Starbucks de eigen blonde roast espresso. Dit is een lichtgebrande koffieboon die zacht van smaak is. Het zorgt ervoor dat er niet een geheel overheersende koffiesmaak ontstaat en het drankje juist zijn lichtige zoetheid behoudt. Ideaal voor als je geen fan bent van te sterke en bittere koffies. De havermelk zorgt voor een romige samenstelling en is gemaakt van graan, dus zuivelvrij. De vanille wordt gekarameliseerd en zo ontstaat er een decadente vanillesiroop die je smaakpapillen een zoet feestje bezorgen. Een paar koude ijsblokjes zijn het laatste ingrediënt. Deze worden eerst goed geschud. Zo komt er lucht vrij en ontstaat er een gelaagde, rijke textuur. Daarnaast zorgen deze ijsblokjes voor een verfrissende touch. Een verkoelende ijskoffie is precies waar we aan toe zijn met de temperaturen die langzaamaan weer gaan stijgen. Verder zijn er ook op snackgebied wat aanvullingen gedaan. Je kunt namelijk vanaf nu bosbessen en chocoladescones bij je koffie nemen.

Seizoensgebonden drankje

De Iced Shaken Espresso kun je in twee varianten bestellen. Naast de Vanille Brûlee versie is er ook eentje met Iced Brown Sugar. Het drankje is enkel in de lente te halen, dus wees er snel bij als je deze wilt proberen. Welke smaak ga jij als eerste uittesten?

Ook interessant: trucjes die restaurants gebruiken waardoor jij meer geld uitgeeft.