Sexual Intelligence

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na haar bestseller Satisfaction of the female orgasm bracht Kim Cattral het boek Sexual Intelligence uit. Haar boek is nu vertaald in een volwassen, sexy documentaire met uiteraard Kim zelf als gastvrouw. De film gaat voornamelijk over het ontstaan van sex en hoe sex ooit een taboe is geworden.

Als de sexy en verleidelijke Samantha Jones in de hitserie Sex and the city verwierf ze internationale erkenning én de status van sekssymbool. Samantha Jones is geobsedeerd door sex en mannen in alle soorten en maten. Alter ego Kim Cattrall lijkt niet onder te doen voor haar!
In de documentaire Sexual Intelligence neemt Kim je in 82 minuten mee op een verkenningstocht door de wereld die sex heet.

Afbeelding verwijderd door redactie

De docu wordt gepresenteerd door Kim op haar typisch sensuele manier. In een strakke regenjas, met verleidelijke oogopslag en dubbelzinnige, humoristische uitdrukkingen. Af en toe hitsige kreetjes slakend vertelt ze over de geschiedenis van de fallus, penis of simpelweg cock. Dit deel is op zich best grappig. Kim laat zien hoe in de prehistorie en later Romeinse tijd de penis werd aanbeden en beeldjes en mobiles geïnspireerd waren op de 'mannelijkheid'.
Uiteraard volgt ook nog een geschiedenislesje Vulva, waarbij elk onderdeel wordt afgewisseld met korte vraaggesprekken met 'sexuele avonturiers'.

Soms zijn er zogenaamde (s)experts aan het woord over lust, opwinding op het eerste gezicht, biologische reacties en oerdriften. Hoewel alles op een geestige en luchtige manier wordt gebracht kan ik het niet helpen dat ik af en toe moeite heb me te concentreren. Veel feitjes zijn namelijk voor velen onder ons niet nieuw en een geschiedenisles over Cupido en Aphrodite wordt naar mijn mening te uitgebreid belicht.

Sexual Intelligence: een documentaire die je lekker op de bank kijkt op een luie zondagmiddag met wat vriendinnen. Voor de zaterdagavond misschien iets te slaapverwekkend...

Sexual Intelligence
Kim Cattrall
Tijd: 82 minuten
Adviesprijs: 16,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar

Bestel Online!

Kim Cattrall Sexual Intelligence