Theatertip: CHESS (+ win kaarten!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Tim Rice liet zich voor het schrijven van dit stuk inspireren door het bloedstollende wereldkampioenschap schaken in 1972 in IJsland, een strijd tussen de legendarische Rus Boris Spasski en de excentrieke Amerikaan Bobby Fischer.

Een schaak-tweekamp tussen twee grootmeesters vormt het decor voor deze meeslepende musical over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoli (Jeroen Phaff) en de Amerikaanse Florence (Joke de Kruijf). Zij is de geliefde van Anatoli's tegenstander, de extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddy (Jasper Kerkhof).
Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. De KGB-agent Molokov (Ben Cramer) probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan. Anatoli neemt dan een beslissing die voor alle partijen verregaande gevolgen heeft.

Tekst: Tim Rice
Muziek: Björn Ulvaeus en Benny Andersson
Regie: Marcel Sijm
Muzikale leiding & Arrangementen: Jeroen Sleijfer.
Vertaling & Bewerking: Petra C. van der Eerden

Cast: Joke de Kruijf, Mieke Dijkstra, Jeroen Phaff, Jasper Kerkhof, Perry Dossett en Ben Cramer en 12 zangers/acteurs.

Chess is te zien vanaf 12 oktober. Voor meer informatie en speellijst kijk op www.musicalchess.nl

Win kaarten!

Wij geven deze week kaarten weg voor de musical Chess! Wil je kans maken op deze kaarten? Geef dan het goede antwoord op de volgende vraag:

Wie had in de jaren 80 een hit met het nummer "One Night in Bangkok"?

Mail je antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl en vermeld hierbij je naam, adres en gebruikersnaam. Geef tevens aan welke datum en plaats je voorkeur heeft. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 20 september a.s.