Guus Meeuwis, live in het Philips stadion

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit zo dol ben op live cd?s. Ik heb altijd het gevoel dat je zelf bij een concert moet zijn geweest om het te kunnen waarderen. Echter, Guus' nieuwste cd is hierin een uitzondering. Ik geniet met volle teugen tijdens het luisteren. De geweldige sfeer die er tijdens het concert moet zijn geweest, is duidelijk voelbaar. Ik krijg al luisterend zelfs spijt dat ik er niet bij ben geweest!

Met het nummer Ik wil dat ons land juicht neemt Guus de aftrap tijdens zijn concert in het PSV stadion. Heel toepasselijk, want de tekst van het nummer is namelijk geschreven door Ruud van Nistelrooy en door Guus op muziek gezet. Wanneer de stemming er goed in zit, krijgt Guus de zaal plat door herinneringen aan zijn eerste concerten met ze te delen en een medley te zingen met nummers van zijn eigen jeugdidolen ; The Stones, Bruce Springsteen, maar ook een nummer van Marco Borsato passeren de revue. De begintunes en het enthousiasme van het publiek brengen kippenvel op mijn armen, hoe vaak ik de medley ook later nog hoor. Guus' stem vind ik niet écht geschikt voor deze nummers, maar hij doet het toch heel verdienstelijk. Natuurlijk ontbreekt ook zijn gigantische hit Geef mij je angst, niet op dit album. Dit is Guus live op zijn best. De zaal zingt woord voor woord mee, wat ook al het geval was bij zijn andere grote hit: Het is een nacht.

Afbeelding verwijderd door redactie

De voor mij wat minder bekende nummers op het album zijn Als de liefde een nummer dat oorspronkelijk afkomstig is van Toon Hermans. Wat een prachtige tekst! Ook het meeslepende nummerJouw hand verovert me meteen. Ik ben aangenaam verrast. Dit is dus ook een kant van Guus Meeuwis. Hij zingt niet alleen feestnummers die het goed doen op ieder feestje, maar ook gevoelige, tekstueel erg sterke, rustige nummers. Als afsluiter van het feest in het PSV stadion, brengt hij natuurlijk zijn persoonlijke ode aan Brabant met het gelijknamige nummer. Dat voelt voor Guus vast als een thuiswedstrijd en is tevens een mooie afsluiter van een concert, dat gelukkig is vastgelegd op cd!

Tracklist

1. Ik wil dat ons land juicht
2. Ik tel tot drie
3. Niemand
4. Het is een nacht
5. Te lang
6. Als de liefde
7. Stadion Medley
8. Geef mij je angst
9. Jouw hand (met Jack Poels)
10. De neus umhoeg (met Jack Poels en Tren van Enckevort)
11. Zo ver weg
12. Mag ik dansen
13. Ik wil je
14. Per spoor
15. Brabant

Guus Meeuwis
Live in het philips stadion
Speelduur: 80 minuten
Label: Emimusic
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel de CD voor slechts 16,99!

Live In Het Philips Stadion
Guus Meeuwis


Ook verkrijgbaar op DVD voor slechts 18,99!

Guus Meeuwis - Live In Het Philips Stadion
Guus Meeuwis