Bizar: Kotskunst

Vrije tijd door Madelon
Kunst is soms bizar, maar de Engelse Millie Brown beoefent de meest extreme vorm: ze maakt kotskunst. Letterlijk. De 26-jarige kunstenares kotst naast haar eigen canvasdoeken ook Lady Gaga onder. Niet voor gevoelige kijkers?

Deze extreme vorm van kunst kan alleen maar omschreven worden als ?kotskunst?. Al jaren geleden ontwikkelde Millie een bizarre voorliefde voor braaksel in kunst, met als resultaat dat ze tegenwoordig bekend staat als de kotskoningin van de kunst. Haar werk, ?Nexus Vomitus?, viel ook Lady Gaga op en die liet zich graag door de kunstenares onderkotsen, aldus Daily Mail. Waarom verbaast dit ons niets?Uniek

Het werk van Millie houdt in dat ze felgekleurde melk drinkt, waarna ze deze met uiterste precisie weer omhoog haalt en vervolgens neerspuugt op het witte doek. Of op kleding ? het kan niet op! Om het bizarre geheel helemaal af te maken wordt het hele proces van begin tot eind gefilmd of gefotografeerd. Eén pluspuntje: kijkers hoeven niet bang te zijn voor nare overgeefgeluiden: onder de filmpjes wordt altijd een knap staaltje klassieke muziek gezet. Op z?n zachtst gezegd ?unieke projecten?.

In 2011 was zangeres Lady Gaga een gewillig slachtoffer om Millies braaksel op haar jurk te laten sproeien. Als je tegen overgevende mensen kunt, bekijk dan het filmpje hieronder?Sinds haar 17e is Millie al bezig met deze vorm van kunst. Ze werd geboren in Engeland, maar haar jeugd bracht ze door in Spanje en Zuid-Frankrijk. Op haar 13e begon ze een zwerftocht door Europa, om op haar 17e via LA weer terug te gaan naar Londen. Hier begon ze verschillende performance art- en filmstudies.

Millie zelf ziet geen probleem in haar manier van kunst. ?Het proces van het drinken van de melk en het braken zelf is niet pijnlijk, maar na enkele uren overgeven eist het wel zijn tol?, zegt ze. ?Daarom gebruik ik niet te veel verschillende kleuren.? Bij Millies eerdere projecten braakte ze over haar eigen kleding heen, maar haar voorkeur ging toch uit naar kunst die ze langer kon bewaren.Zou jij zo?n staaltje kotskunst op canvas aan je muur willen hangen?