Tegengif

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wanneer de 19-jarige Kim haar vriend Edwin betrapt met een ander meisje, neemt ze een drastische beslissing. Geen man zal haar ooit nog belazeren. Ze moet gif hebben tegen alle ontrouwe mannen. Waar kun je dit gif beter ontwikkelen dan in de prostitutie? Ze wil walgen van mannen, zodat ze in de toekomst voor altijd beschermd zal zijn. Tegen haar ouders zegt ze dat ze in een café in Utrecht gaat werken.

In eerste instantie probeert Kim het als callgirl, maaar dat is niets voor haar. Toch geeft ze niet op en probeert het in een club. De verschillende clubs die passeren, zoals Whites en Yab Yum, worden uitgebreid beschreven, maar Kim blijft er niet zo lang. Het verhaal speelt zich dus grotendeels af in het privéhuis aan de Rotterdamse Bergweg waar ze het na een mislukt avontuur in een club nog een keer probeert.

Judith Visser beschrijft alles heel realistisch. We volgen Kim met haar klanten de trap op naar een klein kamertje waar het allemaal moet gebeuren. Alles wordt tot in detail beschreven, zelfs de sex. Soms is het walgelijk, maar het stoort niet. De schrijfster blijft netjes en verlaagt zich niet tot obsceen taalgebruikt. In Tegengif wordt ook de band tussen de prostituees beschreven. De gevoelens van Kim komen ook uitgebreid aanbod, hierdoor is het een hele mooie mix geworden.

Dit is echt een bijzonder verhaal. Deze studente gaat niet voor het geld de prostitutie in, maar met een missie. Echt een origineel idee van de schrijfster, die veel research heeft gedaan in het wereldje. Ze deed zich zelfs voor als prostituee. Tegengif leest als een trein en is op momenten echt hilarisch. Het einde vond ik heel verrassend. Dit boek is echt een aanrader.

Lees ook het interview dat wij met Judith hadden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Judith Visser
Tegengif
290 bladzijden
Uitgeverij: Passage
ISBN: 90-5452-158-9
Adviesprijs: 16,90 euro

Bestel Online!

Tegengif
Judith Visser