FutureSex/LoveSounds

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De nu 25 jarige zanger werd bekend met de boyband 'N Sync die in 1996 van start ging. Samen met bandleden Lance Bass, JC Chasez, Joey Fatone en Chris Kirkpatrick scoorde hij talloze hits totdat de band in 2002 besloot een 'pauze' in te lassen. Net als bandlid JC Chasez brengt Justin zijn eerste solo album Justified uit en wereldwijd worden hiervan meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. Het levert de zanger onder andere twee Grammy's op.

Na het inmiddels rampzalige optreden met Janet Jackson tijdens de Superbowl in 2004 (Justin ontbloot een borst van Janet doordat haar kostuum niet naar behoren functioneert) besloot hij zijn zangcarrière op een lager pitje te zetten en zich te richten op een acteercarrière. Na een paar kleine rolletjes kwam zijn eerste grote rol in de film Edison, waarin hij een journalist speelt. Meer over deze film lees je hier. Daarnaast heeft hij een rolletje in de animatiefilm Shrek 3, die in 2007 gaat draaien.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ook op het tweede album heeft Justin weer zeer creatieve en talentvolle mensen om zich heen verzameld. Zo hoor je op de single SexyBack de rapper/producer Timbaland, o.a. bekend door zijn samenwerking met Missy Elliot. Hij produceerde samen met Justin dit allbum. Op de track Damn Girl werkt Justin samen met de zanger van de Black Eyed Peas (BEP); Will.I.Am. Deze track is absoluut mijn favoriet doordat het een lekker 'soulnummer' is. Justin werkte al eerder samen met de BEP; zo stonden zij in het voorprogramma tijdens de Justified-tour. Naast de opzwepende nummers is er ook ruimte voor langzame en zwoele tracks zoals Until the end of time. Dit nummer doet me denken aan het vroegere werk van Prince.

FutureSex/LoveSounds is wederom een meesterwerkje van de Amerikaanse zanger. De meeste nummers worden vergezeld door opzwepende beats en de titel is goed gekozen want alle tracks zijn even sexy. Ondanks dat de zanger waarschijnlijk nooit van zijn jongensachtige uitstraling af zal komen, klinkt dit album een stuk volwassener dan Justified, dat overigens wel wat gevarieerder is qua muziekstijlen. Ook de teksten van de nummers zijn een stuk minder persoonlijk dan op het eerste album.
Of de zanger na het exclusieve concert in Paradiso op 8 juli jongstleden nog eens terugkomt, is (nog) niet bekend.

Tracklist

  1. FutureSex/ LoveSounds
  2. SexyBack featuring Timbaland
  3. Sexy Ladies/ Let me talk to you (Prelude)
  4. My Love featuring T.I.
  5. Love Stoned / I think she knows (Interlude)
  6. What goes around?/?Comes around (Interlude)
  7. Chop me up featuring Three 6 Mafia
  8. Damn girl featuring Will.I.Am
  9. Summer Love/ Set the mood (Prelude)
  10. Until the end of time
  11. Losing my way
  12. (Another song) All over again
Afbeelding verwijderd door redactie

Justin Timberlake
FutureSex/LoveSounds
Speelduur: 66 minuten
Label: Sony BMG
Adviesprijs: ? 23,99

Bestel Online voor slechts 19,99!


Futuresex/Lovesounds
Justin Timberlake