Mijn geheim

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Mijn geheim

gaat over X een bijna dertiger die het goed neemt van het leven. Ze woont in een studentenhuis, trekt veel op met haar vriendinnen, heeft het nog steeds niet uitgemaakt met haar vriendje in Zuid-Afrika en begint aan een nieuwe carrière als journaliste bij een krant. Op haar eerste dag ontmoet ze Dinges. Ze valt als een blok voor hem. Hij mag dan vijftien jaar ouder en getrouwd zijn. Haar gevoel kan ze niet stoppen.

Het begint met flirten, maar uiteindelijk krijgen de twee een relatie. Zijn vrouw weet van niets. Terwijl zij denkt dat hij na de voetbaltraining met vrienden in de kantine blijft hangen, hijgt hij uit op de bank van X. De relatie met Dinges beheerst haar hele systeem. Slapeloze nachten en honderden smsjes passeren de revue. X wordt geconfronteerd met facetten van het liefdesleven waar ze nog niet eerder mee te maken had: eenzaamheid, afhankelijkheid, schuldgevoel en de onmogelijkheid om er over te praten met familie en vriendinnen. Die zullen haar niet begrijpen.

Als lezer volg je in Mijn geheim de relatie tussen X en Dinges op de voet. Van de eerste flirt tot de eerste zoen. Je voelt de spanning tussen die twee echt, maar dan maakt de schrijfster op eens een sprong in de tijd. Het journalistenduo heeft dan een serieuze verhouding. Ze zien elkaar op vaste tijden en gaan verder dan alleen een stiekem zoentje. Als lezer moet je dat wel tussen de regels door lezen, want in dit boek wordt er niet over sex gepraat. Een opmerkelijke keuze van de schrijfster.

Die sprong in de tijd maakt het allemaal niet duidelijker. Vanaf dat moment komen er steeds meer vragen in mij op. Nu gaat het verhaal heel erg over X en Dinges, maar ik wil ook weten hoe hij met zijn vrouw omgaat en of zij het ondertussen al eens uitgemaakt heeft met haar vriendje in Zuid-Afrika. Daar lezen we niets over. Helaas. Daarnaast vind ik het gebruik van de namen X en Dinges een beetje irritant, had de beestjes gewoon een naam gegeven.

Els Quaegebeur heeft een vlotte stijl. Ze heeft wat mij betreft de gevoelens van een minnares ook goed verwoord. Dat is ook niet raar, want ze heeft zelf ook een relatie gehad met een veel oudere getrouwde man. Echt super diep gaat dit boek niet, maar dat vind ik geen probleem. Mijn geheim is gewoon een lekker leesboek waar je later met je vriendinnen over kan discussiëren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Els Quaegebeur
Mijn geheim
266 bladzijden
Uitgeverij: 521 uitgevers
ISBN: 90-499-7025-7
Adviesprijs: 17,90 euro