Bij het licht van de maan

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Koontz wordt met Stephen King vergeleken. Ik ben dus ontzettend benieuwd als ik begin in Bij het licht van de maan. Dit boek vertelt het verhaal van Dylan O'Connor en zijn autistische broer Shep. Ze zijn op doorreis naar Arizona en besluiten te overnachten in een motel aan de snelweg. Dylan is toe aan een rustig avondje. Dat de avond zijn leven zal veranderen, weet hij op dat moment nog niet.

In het hotel wordt hij namelijk samen met zijn broer en een andere gaste, de comedienne Jilly Jackson, overvallen door een dokter. Hij geeft de gasten een injectie met daarin een vreemde substantie. De dokter, die je kunt omschrijven als een moderne Frankenstein, beweert dat het spul hen zal doden of hun leven drastisch zal veranderen. Dylan krijgt te horen dat hij moet vluchten, omdat men hem anders zal doden om wat hij met zich meedraagt.

De injectie zorgt er voor dat de besmette gasten opeens paranormale gaven hebben, zoals helderziendheid. Daarnaast hebben ze nu het vermogen zichzelf en anderen in seconden te verplaatsen door ruimte en tijd. Verbijsterd en vol ongeloof rent Dylan door zijn leven. Een vlucht vol doodangst, mysteries en wonderbaarlijke ontdekkingen. Die hij deelt met de jonge comédienne Jillian Jackson.

Klinkt als een heel spannend verhaal, maar Koontz had het net iets anders moeten beschrijven. De zinnen die hij gebruikt zijn soms echt te complex en ellenlang, waardoor het een beetje saai wordt. Dat is jammer, want Koontz levert over het algemeen veel beter werk. Misschien moet hij toch iets meer tijd uitrekken om een boek te schrijven. Haastige spoed is tenslotte nooit goed.

Afbeelding verwijderd door redactie

Dean Koontz
Bij het licht van de maan
368 bladzijden
Uitgeverij: Luitingh
ISBN: 90-245-5698-8
Adviesprijs: 12,50 euro