Première DutchTouch

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Dutchtouch

Filmmaakster Ulrike Helmer (hierboven op de foto) volgde hiphoppers Brainpower, Duvel (van DuvelDuvel) en Jay Colin een jaar lang. In Dutchtouch is te zien hoe het privé-leven van de rappers eruit ziet. Je ziet ze hun raps inzingen, waar hun 'roots' liggen en hoe ze over bepaalde dingen denken. De 'film' blijft de hele tijd oppervlakkig en komt niet echt van de grond. Er zit geen verhaallijn in en er wordt weinig nieuws verteld. Aan het einde is er nog niets afgerond. Voor echte hiphopliefhebbers is Dutchtouch waarschijnlijk een fijne documentaire, voor hiphopleken is het alleen maar heel erg saai.

Afbeelding verwijderd door redactie
Jay Colin zette een spetterend optreden neer.

Gasten?

Een deel van de hoofdrolspelers nam niet eens de moeite om naar de première van hun eigen documentaire te komen. Brainpower en Duvel waren grote afwezigen. De enige die wél in vol ornaat en met veel enthousiasme kwam opdagen was Jay Colin. Andere uitgenodigde rappers waren ver te zoeken, misschien omdat Utrecht te plattelands is voor de ware Amsterdammer.

Afbeelding verwijderd door redactie
George 'Rock your baby' McCrae trad op met Jay Colin.

Afterparty

Na afloop van de film begon de afterparty in Tivoli. DuvelDuvel zou hier optreden, maar dat werd gecanceld. Sommige bezoekers kwamen speciaal voor Duvel en baalden dus behoorlijk. Maar niet voor lang, want Jay Colin zette na deze mededeling een spetterend optreden neer met George McCrae (hij teert nog altijd op de jaren zeventig-hit 'Rock your baby') waarbij het publiek uit z'n dak ging. In plaats van Duvelduvel kwamen Spacekees en Jiggy Djé en ook dit optreden werd door het nog aanwezige publiek met veel gejuich ontvangen.

Afbeelding verwijderd door redactie
Ex-Duvelduvel Rein de Vos met een bezoeker.

Duvel ten onder

Op het feest gingen al geruchten dat DuvelDuvel er helemaal mee opgehouden was; op hun website wordt dat bevestigd. Daar staat het volgende te lezen: "Tis leuk geweest! (naar een nummer van de groep, red.) Tijd voor iets nieuws. Maken jullie er maar een speeltuin van. Platenduivels, onduku wannabe gangsters en spitsvondige stink biters. Die scene is zo infantiel hiero tzou werkelijk te lelijk zijn indien ik me er nog in zou begeven. Ik ben lusu. O N E L O V E (Voor de oprechten)." Duvelduvel bestond uit het duo Duvel en Supadupah, nadat Rein de Vos vorig jaar afscheid nam van de twee. Het ziet er nu naar uit dat we voorlopig niets meer van Duvelduvel zullen horen.