Fight crime; Doggy Style!!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De tekenfilmserie Scooby-Doo wordt al vanaf 1969 geproduceerd door Hanna-Barbera Productions (nu Cartoon Network Studios) en is altijd succesvol gebleken. Iedereen leefde mee met de spannende, mysterieuze avonturen van Scooby-Doo en de rest van Mystery Inc. Vooral samen met zijn maffe, shabby maatje Shag belandde Scooby-Doo in de meest griezelige situaties. Velma, Daphne en Fred moesten hen twee daar natuurlijk weer uit redden en de boeven bleken vaak geen monsters en Frankensteins te zijn, maar slechts doorsnee criminelen die een toneelstukje opvoeren. Vanaf 2002 zijn er weer nieuwe afleveringen gemaakt met als resultaat dat Scooby-Doo sinds oktober 2004 te boek staat als tekenfilm met de meeste afleveringen. En deze tekenfilmserie is zelfs twee keer verfilmd, met in de hoofdrol onder andere Sarah Michelle Gellar (Buffy, the vampire slayer). Da's niet slecht voor een sullige Deense dog, die maar een beetje kan praten!

Afbeelding verwijderd door redactie

'Dynomutt, dog wonder' werd samen met zijn collega-actieheld Blue Falcon gecreëerd in 1976 om naast Scooby-Doo te worden uitgezonden. Blue Falcon, wiens alterego de miljonair Radley Crown is, en Dynomutt zijn eigenlijk parodieën op Batman en Robin. Net als bij Batman en Robin veranderen Radley en zijn hond in superhelden zodra hun hulp wordt ingeroepen. Scooby-Doo en zijn vrienden hebben als soort van cross-over-cliffhanger een paar keer een gastoptreden gehad. Anders dan Scooby-Doo en zijn vrienden hebben deze Dynomutt en Blue Falcon wél te maken met slechteriken met bovennatuurlijke krachten.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

'The Scooby-Doo! & Dynomutt Hour' - de complete serie - bevat 6 dvd's, waarop 16 afleveringen van ca. 3 kwartier te zien zijn. Elke aflevering bevat een Scooby-Doo én een Dynomutt-aflevering. Op de 6e dvd staan ook enkele Extra's: het eerste gedeelte gaat over de geschiedenis van Scooby-Doo en Dynomutt, dog wonder. In het tweede gedeelte bespreken de acteurs, die de stemmen van Scooby-Doo en consorten en Dynomutt hebben ingesproken, hun herinneringen over het ontstaan en maken van Scooby-Doo & Dynomutt. Als laatste staat er een trailer op over deze dvd en die van de Flintstones, welke ook te verkrijgen is.

Al met al is de dvd 'The Scooby-Doo! & Dynomutt Hour' een dvd voor jong en oud!!

The Scooby-Doo! & Dynomutt Hour - The Complete Series (2005)
Speelduur: 32 afleveringen á 22 minuten + extra's (6 dvd's)
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Adviesleeftijd: Alle leeftijden